Resan mot Mästare2022-evenemanget i Björneborg har startat!

Mästare2022-evenemanget arrangeras i Björneborg den 16–19.5.2022. Som evenemangsplats fungerar Porin urheilukeskus, Isomäki och Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue. Evenemanget samlar landets yrkesproffs för att tävla om FM-medaljerna i Björneborg. Välkommen med och följ detta unika evenemang som anordnas för första gången i Satakunta!

En helt ny situation i världen för också med sig möjligheter – Man kan delta i evenemanget både på plats och virtuellt. Vår målsättning är att kunna arrangera det första stor-evenemanget på 2020-talet. Kom med och följ tävlingarna och sido-evenemangen.

Mästare, Finlands största evenemang inom yrkesutbildningen, är tävlingen där under 22-åriga yrkesproffs gör upp om FM-medaljerna i yrkesskicklighet. Under detta stor-evenemang får man också följa tävlande i behov av särskilt stöd inom MästarePLUS grenarna samt Mästare9, en händighetstävling för högstadieelever. Medverkar gör också grenar utan övre åldersgräns (floristik, rengöringsservice, välfärdsteknologi och anläggning av grönområde). Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Automation och robotik har valts som temaområden för Mästare2022 Björneborg, samt evenemangets slogan #arbetsglädje

Vi hoppas uppnå 40 000 besökare – kom du också!

Det huvudsakliga arrangörsansvaret för Mästare2022 i Björneborg har Länsirannikon Koulutus Oy WinNova. Som samarbetspartner fungerar Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu, samt förstås en mängd andra samarbetspartners. Skills Finland r.f. koordinerar verksamheten kring yrkesskicklighetstävlingar i Finland.

Följ de olika Mästare-kontona på sociala medier och följ oss på resan mot våren 2022!

Du är möjligen intresserad av

Över 350 tävlande tog sig till finalen i Mästare2022

Semifinalerna är nu bakom oss och grenarnas resultat är slutgiltiga. […]

Genomförandet av Mästare2022-semifinalerna i de tävlandes egna läroanstalter utföll väl

På grund av den rådande undantagssituationen genomfördes semifinalerna i Mästare2022 […]

Uppdaterad info gällande logi

Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande logibokningar. Vi kommer […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.