Vad är Mästare?

Mästare är yrkesutbildningens storevenemang som första gången arrangerades år 1988. I Mästare-tävlingen gör unga studerande upp om FM-medaljerna i olika grenar som baserar sig på yrkesutbildningens grundexamina. Dessutom fungerar evenemanget som en mötesplats för många slags experter som arbetar med yrkesutbildning samt som ett skyltfönster för alla som är intresserade av yrkesutbildning eller som funderar på sitt framtida yrkesval.

Alla som under tävlingsåret fyller högst 21 år och som studerar inom yrkesutbildningen kan delta i Mästare. Tävlingen arrangeras varje år. Tävlingens MästarePLUS grenar är för studerande i behov av särskilt stöd och i en del grenar deltar också internationella tävlande samt studerande från gymnasier och yrkeshögskolor. I mästare-finalen deltar åtta tävlande i varje gren. Finalisterna kvalificerar sig till finalen via olika semifinaler. Mästarnas Mästare har valts varje år sedan 2002.  Som Mästarnas Mästare representerar man yrkesskicklighetstävlingarna på ett positivt sätt samt representerar Skills Finland vid olika evenemang.  

Som evenemangets bakgrundsorganisation fungerar Skills Finland rf, som varje år överlåter arrangörskapet åt en yrkesutbildare i Finland. Du kan bekanta dig med Mästare-evenemangets historia här.

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.