Under styrgruppsdagen för Mästare2022-tävlingsgrenarna utvecklades arbetslivsmotsvarigheten

Finlands största evenemang inom yrkesutbildningen, Mästare FM-tävlingen i yrkesskicklighet, arrangeras nästa år i Björneborg. Som evenemangsområden fungerar Porin Urheilukeskus, Isomäki Areena samt Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue.

Mästare2022-evenemangets nationella styrgruppsdag arrangerades torsdagen den 7.10 i Isomäki Areena i Björneborg. Under dagen deltog närmare 400 yrkesutbildningsexperter och arbetslivsrepresentanter från ett tiotal olika företag och samfund i det nationella grenarbetet.

Grenarnas styrgrupper har som uppgift att under ledning av den grenansvarige arbeta för grenens utveckling och arbetslivsmotsvarighet. Under dagen presenterade styrgrupperna bland grenbeskrivningarna, semifinalernas förverkligande samt godkände de grenansvarigas förslag gällande grenens arrangemang. Styrgruppsdagen var lyckad och i grenarnas planeringsarbete kunde man se en genuin arbetsglädje. Under dagens påbörjades också förberedelserna inför Björneborgtävlingens semifinal- och finaluppgifterna.

”Vi har en lyckad och fin dag bakom oss, och nu känns det bra att fortsätta vidare mot våren 2022”, sammanfattar tävlingschef Tuomas Mäki-Ontto.

Även Mästare2022-tävlingens grenansvariga var nöjda med dagens resultat och arbetet i styrgrupperna.

”Styrgruppen för vår gren är mycket aktiv och vi har med både nya aktörer och gamla erfarna rävar. Vi hann med allt vi behövde och lite mer därtill under dagen. Eftersom vi hade extra tid kvar av dagen, så åkte vi och tittade på grenområdet vid Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue. Vi träffas igen med styrgruppen om en månad i Esbo. Jag tror att det är nyttigt att träffas på riktigt, både för oss och för aktörerna i Esbo som ska arrangera tävlingen följande år”, berättar fordonsteknikens grenansvarige Petri Virta.

Du är möjligen intresserad av

Över 350 tävlande tog sig till finalen i Mästare2022

Semifinalerna är nu bakom oss och grenarnas resultat är slutgiltiga. […]

Genomförandet av Mästare2022-semifinalerna i de tävlandes egna läroanstalter utföll väl

På grund av den rådande undantagssituationen genomfördes semifinalerna i Mästare2022 […]

Uppdaterad info gällande logi

Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande logibokningar. Vi kommer […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.