Taitaja2022-lajiohjausryhmäpäivässä kehitettiin lajien työelämävastaavuutta

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja järjestetään ensi vuonna Porissa. Tapahtuma-alueina toimivat Porin Urheilukeskus, Isomäki Areena ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue.

Taitaja2022-tapahtuman valtakunnallinen lajiohjausryhmäpäivä järjestettiin torstaina 7.10. Isomäki Areenalla Porissa. Lajiohjausryhmäpäivään osallistui valtakunnallisesti yhteensä lähes 400 ammatillisen koulutuksen osaajaa sekä työelämän edustajaa, jotka tulivat useista kymmenistä eri yrityksistä ja yhteisöistä.

Lajiohjausryhmän tehtävänä on lajivastaavan johdolla pitää huolta oman lajinsa kehittämisestä ja työelämävastaavuudesta. Lajiohjausryhmäpäivän aikana ryhmät tekivät muun muassa esitykset lajikuvauksista ja semifinaalien toteutuksesta sekä hyväksyivät lajivastaavien esitykset lajijärjestelyistä. Ohjausryhmäpäivä onnistui hienosti ja lajien suunnittelutyössä oli aidosti mukana työniloa. Päivän aikana aloitettiin myös Porin kilpailujen semifinaalin ja finaalin tehtävien valmistelu.

”Hieno ja onnistunut päivä takana, jonka pohjalta on hyvä jatkaa kohti kevättä 2022 ”, tiivistää kilpailupäällikkö Tuomas Mäki-Ontto.

Myös Taitaja2022-tapahtuman lajivastaavat olivat tyytyväisiä päivän sujuvuuteen ja ohjausryhmien työskentelyn tuloksiin.

”Lajimme ohjausryhmä on todella aktiivinen ja mukana on myös uusien toimijoiden lisäksi paljon kokeneita ihmisiä, joten saimme kaiken tarvittavan kasaan ja vielä vähän enemmänkin. Aikaa jäi sen verran, että ehdimme pyörähtää katsastamassa myös tulevan lajialueen Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella. Seuraavan kerran tapaamme ohjausryhmän kanssa Espoossa kuukauden kuluttua. Uskon, että fyysisestä tapaamisesta on paljon hyötyä sekä meille että meidän jälkeen kisoja järjestävän Espoon toimijoille”, kertoo ajoneuvotekniikan lajivastaava Petri Virta.

Lajiohjausryhmäpäivä kuvina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.