Taitaja2022-lajiohjausryhmäpäivässä kehitettiin lajien työelämävastaavuutta

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja järjestetään ensi vuonna Porissa. Tapahtuma-alueina toimivat Porin Urheilukeskus, Isomäki Areena ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue.

Taitaja2022-tapahtuman valtakunnallinen lajiohjausryhmäpäivä järjestettiin torstaina 7.10. Isomäki Areenalla Porissa. Lajiohjausryhmäpäivään osallistui valtakunnallisesti yhteensä lähes 400 ammatillisen koulutuksen osaajaa sekä työelämän edustajaa, jotka tulivat useista kymmenistä eri yrityksistä ja yhteisöistä.

Lajiohjausryhmän tehtävänä on lajivastaavan johdolla pitää huolta oman lajinsa kehittämisestä ja työelämävastaavuudesta. Lajiohjausryhmäpäivän aikana ryhmät tekivät muun muassa esitykset lajikuvauksista ja semifinaalien toteutuksesta sekä hyväksyivät lajivastaavien esitykset lajijärjestelyistä. Ohjausryhmäpäivä onnistui hienosti ja lajien suunnittelutyössä oli aidosti mukana työniloa. Päivän aikana aloitettiin myös Porin kilpailujen semifinaalin ja finaalin tehtävien valmistelu.

”Hieno ja onnistunut päivä takana, jonka pohjalta on hyvä jatkaa kohti kevättä 2022 ”, tiivistää kilpailupäällikkö Tuomas Mäki-Ontto.

Myös Taitaja2022-tapahtuman lajivastaavat olivat tyytyväisiä päivän sujuvuuteen ja ohjausryhmien työskentelyn tuloksiin.

”Lajimme ohjausryhmä on todella aktiivinen ja mukana on myös uusien toimijoiden lisäksi paljon kokeneita ihmisiä, joten saimme kaiken tarvittavan kasaan ja vielä vähän enemmänkin. Aikaa jäi sen verran, että ehdimme pyörähtää katsastamassa myös tulevan lajialueen Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella. Seuraavan kerran tapaamme ohjausryhmän kanssa Espoossa kuukauden kuluttua. Uskon, että fyysisestä tapaamisesta on paljon hyötyä sekä meille että meidän jälkeen kisoja järjestävän Espoon toimijoille”, kertoo ajoneuvotekniikan lajivastaava Petri Virta.

Lajiohjausryhmäpäivä kuvina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2022-semifinaalien lajikohtaiset tiedot on julkaistu

Taitaja2022-semifinaalit kilpaillaan oppilaitoksissa ympäri Suomen viikolla 5. Lajikohtaiset semifinaalitiedot on […]

Semifinaalikoulutukseen osallistui suuri joukko semifinaalijärjestäjiä ympäri Suomen

Eilen 18.11. suuri joukko Taitaja2022-semifinaalijärjestäjiä kokoontui kouluttautumaan ja miettimään tulevien […]

Taitaja2022-semifinaaleihin ilmoittautui 1445 opiskelijaa

Ilmoittautuminen Taitaja2022-semifinaaleihin on päättynyt ja kasaan saatiinkin suuri joukko semifinalisteja […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.