Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5.

Vuonna 2020 Jyväskylän kisat peruuntuivat kokonaan ja viime keväänä Oulussa kilpailtiin hybridisti oppilaitosympäristöissä ilman yleisöä. Nyt yleisöllä oli mahdollisuus lähteä runsain joukoin liikkeelle Isomäkeen, Pelastusharjoitusalueelle sekä ruutujen äärelle. Paikan päällä vierailijoita kävi n. 30 000 ja etänä lähetyksiä on tähän mennessä seurannut arviolta lähes 10 000 katsojaa.

Taitaja2022-tapahtuma järjestettiin yhteistyössä opiskelijoiden, henkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Kaiken kaikkiaan 370 valtakunnallista ja paikallista yritystä ja organisaatiota lähtivät työnilolla mukaan tarjoamalla koneita, laitteita, tuotteita, materiaaleja ja osaamista lajien käyttöön. Ilman tätä yhteistyötä tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Tämä yhteistyö on euromääräiseltä arvoltaan myös uusi Taitaja-ennätys.

Taitaja2022 Porin kantavana voimana on ollut koko matkan ajan työniloa. Työnilo on yhdessä tekemistä, oppimista, yhteistä vastuuta, toisten auttamista ja tsemppaamista. Työnilo on yhteistä riemua työn konkreettisista tuloksista. Työnilo on valoa muistaen, että yhdessä kehittyminen vaatii välillä myös hieman varjoja. Taitaja2022 tapahtumaviikossa on kiteytynyt tekijöilleen kahden vuoden työ – positiivisten, iloisten ja osaavien kilpailijoiden kuin vieraidenkin parissa. Paljon opittiin ja monessa myös asiassa onnistuttiin.

Urheilu herättää aina tunteita, niin myös ammattitaidon SM -finaali. Pori brändää itseään todella outona ja ehdottoman uniikkina kaupunkina, joka ”pääsee myös ihon alle”. Taitaja2022 tehtiin asenteesta, naurusta ja kyynelistä – työnilosta.

Te kaikki mukana olleet teitte matkastamme ikimuistoisen, lämmin kiitoksemme ja aurinkoista kesää!

Diana Bergroth-Lampinen, Tuomas Mäki-Ontto ja Taitaja-tiimi

***
TAITAJA2022

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Taitaja9-kilpailun voittajajoukkue on selvillä!

Kaksipäiväisenä kilpailtu yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu on saatu päätökseen. Taistelu voitosta […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.