Skills Finland

Skills Finland ry edistää suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuonna 1993 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys tekee yhteistyötä samoja arvoja ja tavoitteita ajavien sidosryhmien kanssa, jotka ovat kiinnostuneet ammatillisen koulutuksen arvostuksen kohentamisesta. Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Eniten huomiota yhdistyksen toimintaa kohtaan kerää vuosittain kansallinen Taitaja-kilpailu. Kilpailu järjestetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla ja sen järjestämisestä vastaa paikallinen koulutuksenjärjestäjä yhteistyökumppaneineen.

Skills Finland lähettää ja valmentaa yhteistyökumppaniensa kanssa joukkueen vuorovuosin järjestettäviin WorldSkills– ja EuroSkills-kilpailuihin sekä neljän vuoden välein järjestettävään erityistä tukea tarvitsevien International Abilympics -kilpailuihin.

Kilpailujen ja niihin valmistautumisen avulla edistetään toisen asteen ammatillisen koulutuksen kansainvälistymistä. Tätä tukee myös kilpailujen ympärille muodostunut laaja kansainvälisten toimijoiden ja asiantuntijoiden verkosto. Suomesta kansainvälisissä ammattitaitokilpailuissa ovat mukana valmennuksessa parhaiten menestyneet nuoret. Valmennukseen valikoidutaan muun muassa Taitaja-kilpailun tai suoraan oppilaitosten ja yritysten kautta. Lopullinen valinta maajoukkueeseen tapahtuu karsintakilpailujen kautta.

Yhteyshenkilöt

Petri Hörkkö

Taitaja-päällikkö, Skills Finland

petri.horkko@skillsfinland.fi

050 523 9696

Katja Katajamäki

Viestintäpäällikkö, Skills Finland

katja.katajamaki@skillsfinland.fi

040 732 0691

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.