Tapahtumainfo

Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa 16.-19.5.2022. Tapahtumapaikkana toimii Porin urheilukeskus, Isomäki ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue. Tapahtuma kokoaa yhteen maan ammattitaitajat kisaamaan Suomen mestaruuksista Porissa. Tervetuloa mukaan seuraamaan ainutlaatuista tapahtumaa Satakunnassa ensimmäistä kertaa!

Täysin uudenlainen tilanne maailmalla tuo mukanaan myös mahdollisuuksia – tavoitteenamme on päästä järjestämään ensimmäinen 2020-luvun suurtapahtuma. Tule mukaan seuraamaan kilpailuja ja oheistapahtumia! 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä mittelöidään yläkoululaisten teknisiä- sekä kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu. Mukana on myös ikärajattomia lajeja (CAD-suunnittelu, floristiikka, puhdistuspalvelu, hyvinvointiteknologia ja viherrakentaminen). Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman kokoaviksi teemoiksi on valittu automaatio ja robotiikka sekä #työniloa. 

Kävijätavoite 40 000 – olethan yksi heistä!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman päävastuullinen toimija on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova. Yhteistyökumppanina toimii Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu, unohtamatta lukuisia muita kumppaneita. Suomessa ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

Tapahtuma-alueet

Porin urheilukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa runsaan kilometrin etäisyydellä kauppatorista.
Urheilukeskus muodostaa toimivan kokonaisuuden urheilutilaisuuksien ja myös muiden yleisötapahtumien järjestämispaikkana. Taitaja-tapahtuma sijoittuu pääosin Karhuhalliin sekä harjoitusjäähalliin sekä urheilukeskuksen ulkoalueille.

Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue tarjoaa kattavat puitteet pelastustoimen ja turvallisuuden harjoittelemiseen oikeassa ympäristössä. Pelastusharjoitusalue löytyy osoitteesta Ilmailuopistontie 226, Pori.

Porin Isomäki Areena soveltuu jääkiekon lisäksi monien tapahtumien näyttämöksi. Monipuoliset ja muunneltavat tilat toimivat erinomaisesti niin kokousten kuin suurien konserttienkin järjestämispaikkana. Isomäki Areena löytyy osoitteesta Metsämiehenkatu 21, Pori.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.