Kilpailijalle

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa? Taitaja2022 Pori -tapahtumassa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin! 

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Kilpailuun on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 21 vuotta tai olla sitä nuorempi. Lajit 304 Floristiikka, 306 Puhdistuspalvelu, 315 Hyvinvointiteknologia sekä 410 Viherrakentaminen ovat ikärajattomia lajeja! 

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä! 

Semifinaalit

Taitaja-kilpailun semifinaaleja järjestetään eri oppilaitoksissa viikolla 5, 31.1.-4.2.2022. 

Ilmoittautumisaika semifinaaleihin on 4.-29.10.2021. Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi ja kerro kiinnostuksestasi osallistua Taitaja-kilpailuun. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin keskitetysti joukkueenjohtajan kautta. 

Tule näyttämään taitosi Taitajaan! 

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Vallitsevan koronapandemian vuoksi syksyksi 2021 suunniteltu WorldSkills Shanghai 2021 -kilpailu siirretään pidettäväksi syys-marraskuussa 2022. Samalla sen nimi muuttuu muotoon WorldSkills Shanghai 2022. Kilpailun tarkemmat päivämäärät päätetään myöhemmin. Kilpailun siirtyminen aiheuttaa sen, että Skills Finlandin jo aloittamat valmistelut joukkueen kokoamiseksi siirtyvät syksyyn 2021.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen myös osoitteessa ammattitaitomaajoukkue.fi ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.