Även i år arrangeras de lokala Mästare9-tävlingarna virtuellt

Mästare9 är ett glatt och energiskt evenemang, där både de deltagande 7–9 klassisterna och supportrarna dras med i stämningen. Det fartfyllda evenemanget är ett roligt sätt att bekanta sig med olika yrkesbranscher. I tävlingen behövs olika slags kunnande.


Mästare9-tävlingen består av tre skeden: lokala kvaltävlingar, regionala finaler och finalen. Strävan är att de regionala finalerna ska arrangeras normalt, som en bantävling, och finalen går av stapeln i samband med det nationella Mästare2022-evenemanget i Björneborg 17-18.5.2022.
Den nationella styrgruppen för regionansvariga fastställde för detta läsår att även i år arrangera de lokala Mästare9-kvaltävlingarna virtuellt. Som spelarena fungerar i år ett rymningsspel i form av en applikation. De lag som klarar sig bäst i rymningsspelet fortsätter vidare inom den egna regionens regionala final. Ifall den regionala finalen inte kan arrangeras, fastställs finalplatserna till finalen i Björneborg utgående från de lokala resultaten i rymningsspelet.


”Ett virtuellt rymningsspel ger inte riktigt samma möjligheter till funktionella helheter som ett live-evenemang gör, samtidigt som eleverna också missar chansen att bekanta sig med yrkesutbildningen och dess utrymmen. Det positiva är dock att fler har chansen att delta när ingen behöver förflytta sig från den egna skolan”, förklarar mästare-koordinator Vesa-Pekka Kuusela.


”Nu finns det en fin möjlighet till att ta vara på den här chansen och delta i Mästare9-tävlingen och förhoppningsvis få en plats till finalen i samband med Mästare2022 i Björneborg”, uppmuntrar Vesa-Pekka.


Mera info ger dina lokala- och regionala ansvarsperson.
Listan på regionala ansvarspersoner finns här.

Du är möjligen intresserad av

Över 350 tävlande tog sig till finalen i Mästare2022

Semifinalerna är nu bakom oss och grenarnas resultat är slutgiltiga. […]

Genomförandet av Mästare2022-semifinalerna i de tävlandes egna läroanstalter utföll väl

På grund av den rådande undantagssituationen genomfördes semifinalerna i Mästare2022 […]

Uppdaterad info gällande logi

Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande logibokningar. Vi kommer […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.