Taitaja9 paikalliskilpailut mittelöidään virtuaalisesti

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta: paikalliskilpailut, aluekilpailut ja finaali. Aluekilpailut pyritään järjestämään normaalisti ratakilpailuna ja finaali kilpaillaan valtakunnallisen Taitaja2022-tapahtuman yhteydessä Isomäki Areenalla Porissa 17.-18.5.2022.

Valtakunnanallinen aluevastaavien ryhmä päätyi tämän lukuvuoden osalta Taitaja9 paikalliskilpailujen siirtämiseen virtuaaliseen toteutukseen. Kilpailualustana toimii uusi pakopeliä vastaava applikaatio. Pakopelissä parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat kilpailutaivaltaan oman alueensa aluekilpailuun mahdollisuuksien puitteissa. Mikäli aluekilpailuja ei voida järjestää, määräytyy paikat valtakunnalliseen Porin finaaliin toukokuussa 2022 paikalliskilpailujen perusteella.

”Virtuaalinen paikallispeli ei täysin anna niitä mahdollisuuksia toiminnallisuuksiin kuin live-tapahtuma, kuten myös tutustumiset ammatillisen oppilaitoksen toimintaympäristöön jää näiltä osin toteutumatta. Virtuaalisuus antaa kuitenkin isompia mahdollisuuksia joukkueiden osallistumisiin kun ei ole tarve liikkua omalta koululta mihinkään”, perustelee taitajakoordinaattori Vesa-Pekka Kuusela.

”Nyt on hieno mahdollisuus tarttua haasteeseen ja lähteä mukaan kisaamaan T9-kisaan ja tavoittelemaan paikkaa hienoon Taitaja2022-tapahtumaan Poriin”, Vesa-Pekka kannustaa.

Lisätietoa paikallis- ja aluekilpailuista saat oman alueesi aluevastaavalta. Listan aluevastaavista yhteystietoineen löydät täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.