Nya vindar i Björneborg

Mästare2022-projektet och resan mot maj 2022 påbörjades under hösten 2020. I augusti 2021 börjar evenemanget konkretiseras och få sitt slutgiltiga format, tankarna blir till planer och förverkligas så småningom. För Mästare2022 aktörernas del har vi redan många gånger stått inför nya utmaningar och lärt oss nya saker. Undantagsförhållandena och Jyväskylä-tävlingens inhibering samt de annorlunda evenemangen i Uleåborg har påverkat förberedelserna på många sätt.

En av utmaningarna är och har varit det faktum att Mästare-evenemangens benchmarking erfarenheter, som tidigare år varit av betydande roll i uppbyggandet av evenemanget, nu saknas. Mästare2022-evenemanget kommer nu för första gången till Björneborg och Satakunta. Med alla de erfarenheter vi har i bagaget från undantagsförhållandena samt tack vare vårt stora Mästare-nätverk kan vi nu med nya ögon och idéer förverkliga evenemanget.

Förutom en del regionala tyngdpunktsområden och en helt ny gren i Mästare-grenfamiljen, så kommer grenarna under Mästare2022-evenemanget att följa den traditionella helheten. Välfärdsteknologi, med tyngdpunkt i närvårdarutbildningen, deltar som helt ny gren i Björneborg. Välfärdsteknologi är en pargren utan övre åldersgräns.

Som evenemangsomgivning kommer Isomäki urheilukeskus och Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue att fungera. Under seminarier, invigning, avslutning samt Mästare9-finalen kommer även Isomäki Areena att användas. Dessa områden erbjuder mångsidiga och fina förhållanden för att förverkliga evenemanget.

Som arrangörer av de olika grenarna står Winnova och Sataedu. Grenarnas ansvarspersoner består av personal från dessa utbildare samt av ett antal grenexperter från Gradia, Sasky, Tavastia och Omnia.

För några av grenarna i Björneborg kommer även en del nya arrangörssätt att testas, t.ex. kommer billackering i sin helhet att genomföras i Tavastias utrymmen men streamas till grenområdet. Även inom närvårdar- och turismgrenarna kommer en del av uppgiftsmodulerna att genomföras i genuina arbetsmiljöer utanför tävlingsområdet.

Tillsammans ser vi framemot 2020-talets första traditionella Mästare-evenemang i Björneborg 16–19.5.2022.


Vi lär oss, lyckas och njuter av arbetsglädjen!

Du är möjligen intresserad av

Känslan är stark och attityden orubblig – med arbetsglädje tar vi sikte mot Mästare2022-evenemanget i Björneborg

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet, är Finlands största årligen återkommande evenemang […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.