Porissa uuden edessä

Taitaja2022-projekti ja matka kohti toukokuuta 2022 käynnistyi syksyllä 2020. Elokuussa 2021 tapahtuma alkaa konkretisoitumaan ja saamaan lopullista muotoa, ajatukset siirretään suunnitelmiksi ja toteutukseen. Taitaja2022-toimijoiden osalta jo useamman kerran on oltu uuden edessä ja uutta oppimassa. Poikkeusaika ja Jyväskylän sekä Oulun tapahtumien peruuntuminen ja eri tavalla tekeminen ovat vaikuttaneet valmisteluihin monella tavalla. Yhtenä haasteena on ollut ja tulee olemaan aiempien vuosien Taitaja-tapahtumien benchmark-kokemuksen puuttuminen, joka on merkittävässä roolissa tapahtumaa rakentaessa. Taitaja2022-tapahtumaa rakennetaan Poriin ja Satakuntaan ensimmäistä kertaa. Tapahtumaa tehdään uusin silmin ja ajatuksin, poikkeusajan kokemuksia sekä valtavaa Taitaja-verkostoa hyödyntäen.

Taitaja2022-tapahtumassa lajit noudattavat perinteistä kokonaisuutta huomioiden muutamat alueelliset painopisteet sekä tuoden mukanaan yhden kokonaan uuden lajin Taitaja-lajiperheeseen. Täysin uutena lajina Porissa tulee olemaan hyvinvointiteknologia, jonka painopiste ensimmäisellä kerralla on lähihoitajien perustutkinnossa. Hyvinvointiteknologia on ikärajaton parilaji.

Tapahtumaympäristönä tulee toimimaan Isomäen urheilukeskus ja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue sekä seminaarien, avajaisten, päättäjäisten ja Taitaja9-tapahtumanäyttämönä Isomäki Areena. Alueet tarjoavat monipuoliset ja hyvät puitteet tapahtuman toteuttamiseen.

Lajien toteutuksesta vastaavat Winnova ja Sataedu, joiden henkilöstöstä koostuvat lajien vastuuhenkilöt sekä muutamien lajien osalta asiantuntijuutta saadaan Gradiasta, Saskystä, Tavastiasta ja Omniasta.

Lajien osalta Porissa tullaan kokeilemaan myös uudenlaisia toteutuksia, esimerkkinä automaalaus toteutetaan kokonaisuudessaan Tavastian tiloista ja laji streemataan lajialueelle. Lisäksi lähihoitaja- ja matkailulajissa osa tehtävien moduuleista voidaan tehdä kilpailualueen ulkopuolella, aidoissa työympäristössä.

Käymme yhdessä kohti 2020-luvun ensimmäistä perinteistä Taitaja-tapahtumaa Porissa 16.-19.5.2022.

Oppien ja onnistuen, työnilosta nauttien!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.