Öppningsceremoni 6.5.

Mästare2022-evenemangets öppningsceremoni hålls i Isomäki Areena måndagen 16.5. kl. 17.45-19.00. Ceremonin innehåller presentation av tävlingslagen och dessutom livemusik och mycket annat intressant att se och höra. Öppningsceremonin är öppen för alla och har fritt inträde.

Öppningsceremonins program kl. 17.45-19.00:

Musik: Teemu Niemelä
Konferencier Julle Kallio presenterar lagen
Välkommen till öppningsceremonin för evenemanget Mästare2022 Björneborg
Dansuppvisning: Eveliina Lindfors
Stadsdirektör Aino-Maija Luukkonen: Välkommen till Björneborg!
Musik: Mikko Harju
Undervisnings- och kulturministerns hälsning: Li Andersson
Skills Finland har ordet: Maria Ekroth
Mästarnas Mästare 2021: Noora Salos hälsningar till de tävlande
Edsförsäkran för domare och tävlande
Tävlingsledare Diana Bergroth-Lampinen: Välkommen till Mästare2022-evenemanget
Musik: Mikko Harju
Konferencier Julle Kallio avslutar ceremonin

Eveliina Lindfors

Jag är en danskonstnär från Björneborg och en av grundarna och de konstnärliga ledarna för scenkonstlokalen POSTPOSTRENEFEST ARTHOUSE som hösten 2021 öppnades i Björneborg.

Efter att jag blivit klar med min utbildning till professionell danskonstnär har jag arbetat både som lärare, uppträdande, koreograf och regissör. I mina arbeten förenas ofta olika konstarter, som text, video, rörelse och ljus. Just nu är jag fascinerad av berättelser och tillfälligheter, melankoli och kärlek som utgångspunkter för konsten. Dansen är för mig att andas, ha känslor, hela tiden utforska och ändlösa rörelsebanor. Jag delar helst rörelsen med andra, men det är också fint och fascinerande att för första gången på länge få vara ensam på scenen.

I det korta avsnitt som jag uppträder med vid Mästare2022-evenemanget behandlas drömmar, egna gränser, en trygg brytning av dem och avtecknandet av nya.

Mikko Harju

Mikko Harju har en exceptionell förmåga att vara närvarande och ge åhörarna kraft och beröra dem. Låtarna som i maj 2018 gavs ut på debutalbumet Sinä olet elämä har blivit så stora fenomen att de har inspirerat till hundratals tatueringar.

Mikko Harjus debutalbum, som har fått två Emma-nomineringar, har sålt över platinagränsen och det innehåller de strömmade dubbelplatina-hittarna Mä olen tässä och Taivas ei oo rajana och dessutom bl.a. låten Sinä riität som sålt över platinagränsen.

Av låtar på Mikko Harjus kommande andra album har tills vidare utgetts singlarna Timantti, Anna mennä lennä, Taikavoimia och den i augusti utgivna nyaste låten Meidän puolella. Hösten 2020 deltog Mikko Harju i det superpopulära Tähdet, tähdet -programmet.

Noora Salo

Mätare-tävlingarnas jury har bland de tävlande utsett Mästarnas Mästare ända sedan år 2002. I tävlingen år 2021 gavs denna titel till Noora Salo, som tävlade i grenen 308 Visuellt försäljningsarbete.

I reglerna konstaterar man följande om kriterierna för valet: ”Mästarnas Mästare är den absolut bästa i sin gren. Han eller hon är stolt över sitt eget kunnande, sitt eget yrke och sin yrkesutbildning och är till sin natur positiv och utåtriktad, en god representant för sin egen gren och för yrkesutbildningen.  Mästarnas Mästare är villig och duktig på att representera sitt eget yrkesområde och hela yrkesutbildningen.”

Julle Kallio

Julle Kallio talar, är programledare, sjunger, uppträder och gör speaks. Julle Kallio har valts till Årets bästa lokalradioprogramledare.

Utöver många reklamspeaks är Julle Kallio berättare (Voice over) i programavsnitt i Big Brother Suomi .

 Professional since 1997

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.