Avajaiset 16.5.

Taitaja2022-tapahtuman avajaistilaisuus vietetään Isomäki Areenalla maanantaina 16.5. klo 17.45-19.00. Luvassa on kilpailujoukkueiden esittelyn lisäksi livemusiikkia sekä paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa. Avajaiset on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus.

Avajaisten ohjelma klo 17.45-19.00:

Musiikkia: Teemu Niemelä
Juontaja Julle Kallio esittelee joukkueet
Tervetuloa Taitaja2022 Pori -tapahtuman avajaisiin
Tanssiesitys: Eveliina Lindfors
Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen: Tervetuloa Poriin!
Musiikkia: Mikko Harju
Opetusministerin tervehdys: Li Andersson
Skills Finlandin puheenvuoro: Maria Ekroth
Taitajien Taitaja 2021: Noora Salon terveiset kilpailijoille
Tuomarin ja kilpailijan vala
Kilpailujohtaja Diana Bergroth-Lampinen: Tervetuloa Taitaja2022-tapahtumaan
Musiikkia: Mikko Harju
Juontaja Julle Kallio päättää tilaisuuden

Eveliina Lindfors

Olen porilainen tanssitaiteilija sekä syksyllä 2021 Poriin avatun esittävän taiteen tilan POSTPOSTRENEFEST ARTHOUSEn yksi perustajista ja taiteellisista johtajista.

Valmistuttuani ammattilaiseksi olen työskennellyt sekä opettajana, esiintyjänä, koreografina että ohjaajana. Töissäni usein yhdistyvät eri taiteenalat, kuten tekstit, video, liike ja valo. Tällä hetkellä minua kiehtoo tarinat ja sattumat, melankolisuus sekä rakkaus taiteen lähtökohtana. Tanssi on minulle hengittämistä, tunteita, jatkuvaa tutkimista ja päättymättömiä liikeratoja. Jaan liikettä mieluiten muiden kanssa, mutta on myös hienoa ja kiehtovaa päästä lavalle pitkästä aikaa yksin.

Taitaja2022-tapahtumassa esittämässäni lyhyessä katkelmassa käsitellään unelmia, omia rajoja, niiden turvallista rikkomista ja uudelleen piirtymistä.

Mikko Harju

Mikko Harjulla on poikkeuksellinen kyky olla läsnä sekä voimaannuttaa ja koskettaa kuulijoita. Toukokuussa 2018 julkaistun Sinä olet elämä -debyyttialbumin kappaleet ovat nousseet niin isoiksi ilmiöiksi, että niiden innoittamana on otettu sadoittain tatuointeja.

Kaksi Emma-ehdokkuutta saaneen Mikko Harjun esikoisalbumi on ylittänyt platinarajan ja siltä löytyvät tuplaplatinaa striimanneiden hittien Mä olen tässä ja Taivas ei oo rajana lisäksi muun muassa platinarajan ylittänyt kappale Sinä riität.

Mikko Harjun tulevalta kakkosalbumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Timantti, Anna mennä lennä, Taikavoimia sekä uusimpana elokuussa julkaistu Meidän puolella. Syksyllä 2020 Mikko Harju osallistui supersuosittuun Tähdet, tähdet -ohjelmaan.

Noora Salo

Taitaja-kilpailun jury on vuodesta 2002 alkaen valinnut kilpailijoiden joukosta Taitajien Taitajan. Vuoden 2021 kilpailussa tämä titteli myönnettiin Noora Salolle, joka kilpaili lajissa 308 Visuaalinen myyntityö.

Säännöissä todetaan valinnan kriteereistä seuraavasti: “Taitajien Taitaja on oman lajinsa paras kilpailija. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksesta. Hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja. Taitajien Taitaja on halukas ja kyvykäs toimimaan oman ammattialansa ja koko ammatillisen koulutuksen edustajana.”

Julle Kallio

Julle Kallio puhuu, juontaa, laulaa, esiintyy ja spiikkaa työkseen. Julle kallio on valittu Vuoden parhaaksi paikallisradiojuontajaksi.

Lukuisten mainosspiikkien lisäksi, Julle Kallio toimii kertojana (Voice over) Big Brother Suomen jaksoissa.

 Professional since 1997

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.