I de lokala kvaltävlingarna i Mästare9 deltog ett rekordstort antal lag

Mästare9 är ett glatt och energiskt evenemang och samtidigt är tävlingen ett roligt sätt att bekanta sig med olika yrkesbranscher. I tävlingen behövs olika slags kunnande.

De lokala kvaltävlingarna i Mästare9 genomfördes i den rådande undantagssituationen via ett rymningsspel. I de lokala kvaltävlingarna deltog omkring 3450 lag, dvs. sammanlagt omkring 10 350 elever runtom i Finland. Deltagare i Mästare9-tävlingen är elever från årskurserna 7-9 i grundskolan.

Detta år kommer man inte att kunna tävla i regionala tävlingar, utan de lag som går till Mästare9-finalen väljs på basis av resultaten från rymningsspelet. Mästare9-finalen arrangeras som en tvådagarstävling i samband med Mästare2022-evenemanget i vår.

Finland har indelats i 12 regioner, och från varje region går de 2 bästa lagen vidare.  Dessutom får Satakunda som tävlingsarrangörsregion ett extra lag och de övriga platserna fördelas regionvis i förhållande till de lag som deltagit i de lokala kvaltävlingarna. Flest lag deltog i de lokala kvaltävlingarna i regionerna Egentliga Finland och Norra Finland. Det tredje största deltagarantalet fanns i Satakunda, där rymningsspelet spelades av rekordantalet 409 lag.

”Vi har för första gången överskridit gränsen för 10 000 deltagare i Mästare9-tävlingens lokala kvaltävlingsskede, och det är en bra prestation. Vi får också för första gången i Mästare-historien vara med och arrangera tävlingar där de tävlande i Mästare9 tävlar under två dagar i Isomäki Arenan i Björneborg. I god Fair play-anda går vi in för att avgöra vilket M9-lag som är landets bästa, och förhoppningsvis så att en stor skara åskådare hejar på” sammanfattar Mästare-koordinatorn Vesa-Pekka Kuusela. 

Rymningsspelet som spelades som en lokal kvaltävling visade sig vara väldigt populärt och därför publiceras spelet tillsammans med tips- och svarsmaterial i början av året för att fritt få användas av lärarna. Resultaten från de lokala kvaltävlingarna publiceras före utgången av januari månad på denna webbsajt och adress taitajaysi.fi.

Du är möjligen intresserad av

Över 350 tävlande tog sig till finalen i Mästare2022

Semifinalerna är nu bakom oss och grenarnas resultat är slutgiltiga. […]

Genomförandet av Mästare2022-semifinalerna i de tävlandes egna läroanstalter utföll väl

På grund av den rådande undantagssituationen genomfördes semifinalerna i Mästare2022 […]

Uppdaterad info gällande logi

Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande logibokningar. Vi kommer […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.