Mästare2022-Kvällsevenemang

Kvällsevenemang på Satakieli-scenen på torget i Björneborg för finalisterna och deras följeslagare.

Kvällsevenemanget med fritt inträde är öppet för alla som är intresserade av programmet!

Program kl. 19.00-20.30:

Konferencier Julle Kallio öppnar kvällen
Trollkarlen Taavi Saarva
Rapparen Souce / Santeri Sario
Mikko Harju
Evenemanget avslutas

Trollkarlen Taavi Saarva

Taavi har sysslat med trollkonster sedan han var 6 år gammal och han började uppträda redan som 10-åring. Till hans tidigare referenser förutom uppträdanden utomlands hör bl.a. Skills Finlands 20-årsgala och invigningen av hans egen läroanstalt WinNovas campus i Raumo. I SAKUstars, kulturtävlingen för yrkesstuderande, har han åren 2015 och 2016 avgått med segern i talent-delen.

Rapparen Souce alias Santeri Sario

Rapparen Souce alias Santeri Sario har WinNova-bakgrund och är SAKUstars-bronsmedaljör från år 2018. Santeri har också Mästare-erfarenhet, för under grundskoletiden nådde hans lag ända till Mästare9-finalen.

Mikko Harju

Mikko Harju har en exceptionell förmåga att vara närvarande och ge åhörarna kraft och beröra dem. Låtarna som i maj 2018 gavs ut på debutalbumet Sinä olet elämä har blivit så stora fenomen att de har inspirerat till hundratals tatueringar.

Mikko Harjus debutalbum, som har fått två Emma-nomineringar, har sålt över platinagränsen och det innehåller de strömmade dubbelplatina-hittarna Mä olen tässä och Taivas ei oo rajana och dessutom bl.a. låten Sinä riität som sålt över platinagränsen.

Av låtar på Mikko Harjus kommande andra album har tillsvidare utgetts singlarna Timantti, Anna mennä lennä,Taikavoimia och den i augusti utgivna nyaste låten Meidän puolella. Hösten 2020 deltog Mikko Harju i det superpopulära Tähdet, tähdet -programmet.

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.