501 Bagare-konditor / Semifinal

Tid

Onsdag 2.2.2022 kl. 9.00-15.30

Tävlingsplatser

Semifinalerna genomförs i de tävlandes egna läroanstalter.  

Semifinal-koordinator

Tävlingsuppgifter

Modul 1 Tillverkning av en matbrödsprodukt, 4 st. bröd från surdegsgrund 35p

Modul 2 Tillverkning av en konditoriprodukt, 20 st. radbakelser 35p

Modul 3 Tillverkning av dekorationer, dekorationerna av choklad 10p

Modul 4 Hållbar utveckling 10p

Modul 5 Företagarinriktad verksamhet 10p

Grenens tidtabell

Tävlingstiden är 6 timmar (9:00-15.30, inkl. lunchpaus). 

Bedömning

Huvudsakliga bedömningskriterier: 

En noggrannare bedömning görs på CIS import-blanketten.  

Tävlingsuppgiften bedöms på skalan 0–100 p.  

Beskrivning av bedömningens genomförande: 
 

Kvalitativ bedömning 60%   

Kvantitativ bedömning 40%   

Bedömningen görs av 3 domare. 

Exempel på bedömningen: 

Material och maskiner

  • Universalmaskin av bordsmodell minst 6,7 L och redskap som hör till den 
  • Jäsningsskåp, stick- och stickvagnsugn, frys, kylskåp 
  • Små arbetsredskap som konditorkniv, fruktkniv, palett, visp, slevar, dekorationsskrapa, skrapor och slickepott, pensel, sikt, sax, rund tyll 12 mm, spritspåsar, digital termometer, handvisp, liten kastrull (2L), liten våg (med 1 grams vägningsnoggrannhet) 
  • En egen arbetspunkt reserveras för den tävlande 
  • I läroanstalterna ska alla råvaror för tillverkning av tävlingsarbetena vara reserverade. 

Praktiska råd

Den tävlande ska ta med sig: 

  • Arbetskläder, arbetsskor, anteckningsredskap och kalkylator 
  • Små arbetsredskap som anges i inbjudan 
  • Ett öppet och glatt tävlingshumör. 
  • ID-kort, körkort eller liknande för bestyrkande av identiteten (även FPA-kortet duger)   
  • skisseringsredskap, pennor och papper 

Om man vill får man ta med sig lite mellanmål. 

Uppgiftsbanken

Du får tillgång till förra årens uppgifterna i Skills uppgiftsbanken.

Grenens samarbetspartners

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.