501 Bagare-konditor / Semifinal
Tid
Onsdag 2.2.2022 kl. 9.00-15.30
Tävlingsplatser
Semifinalerna genomförs i de tävlandes egna läroanstalter.
Semifinal-koordinator
Tävlingsuppgifter
Modul 1 Tillverkning av en matbrödsprodukt, 4 st. bröd från surdegsgrund 35p
Modul 2 Tillverkning av en konditoriprodukt, 20 st. radbakelser 35p
Modul 3 Tillverkning av dekorationer, dekorationerna av choklad 10p
Modul 4 Hållbar utveckling 10p
Modul 5 Företagarinriktad verksamhet 10p
Grenens tidtabell
Tävlingstiden är 6 timmar (9:00-15.30, inkl. lunchpaus).
Bedömning
Huvudsakliga bedömningskriterier:
En noggrannare bedömning görs på CIS import-blanketten.
Tävlingsuppgiften bedöms på skalan 0–100 p.
Beskrivning av bedömningens genomförande:
Kvalitativ bedömning 60%
Kvantitativ bedömning 40%
Bedömningen görs av 3 domare.
Exempel på bedömningen:
Material och maskiner
- Universalmaskin av bordsmodell minst 6,7 L och redskap som hör till den
- Jäsningsskåp, stick- och stickvagnsugn, frys, kylskåp
- Små arbetsredskap som konditorkniv, fruktkniv, palett, visp, slevar, dekorationsskrapa, skrapor och slickepott, pensel, sikt, sax, rund tyll 12 mm, spritspåsar, digital termometer, handvisp, liten kastrull (2L), liten våg (med 1 grams vägningsnoggrannhet)
- En egen arbetspunkt reserveras för den tävlande
- I läroanstalterna ska alla råvaror för tillverkning av tävlingsarbetena vara reserverade.
Praktiska råd
Den tävlande ska ta med sig:
- Arbetskläder, arbetsskor, anteckningsredskap och kalkylator
- Små arbetsredskap som anges i inbjudan
- Ett öppet och glatt tävlingshumör.
- ID-kort, körkort eller liknande för bestyrkande av identiteten (även FPA-kortet duger)
- skisseringsredskap, pennor och papper
Om man vill får man ta med sig lite mellanmål.
Uppgiftsbanken
Du får tillgång till förra årens uppgifterna i Skills uppgiftsbanken.