Tunne on vahva ja asenne tinkimätön – Työnilolla kohti Taitaja2022-tapahtumaa Porissa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. Finaalitapahtumassa nähdään vuosittain noin 50 lajia ja ammattinäytöstä, joissa mukana on yli 500 kilpailijaa.  Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan. Varsinaisten SM-kilpailujen ohessa tapahtumassa kurkistetaan tulevaisuuden työhön mielenkiintoisten ammattinäytösten kautta, verkostoidutaan sekä hankitaan lisäosaamista monipuolisten seminaarien kautta ja viihdytään monissa oheistapahtumissa. Hyväntuulinen ja toiminnallinen Taitaja9-kädentaitokilpailu tempaa päivien aikana mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle. On tullut ensimmäistä kertaa Satakunnan vuoro, kun Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä Porissa 16.-19.5.2022. Tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Ilman heitä kaikkia tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi. Olemme hienolla yhteisellä oppimismatkalla, joka ei varmasti tule jättämään ketään kylmäksi.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä alueellista vetovoimaa ja vahvistaa työ- ja elinkeinoelämän sekä ammatillisen koulutuksen kesken tehtävää yhteistyötä tulevaisuuden työelämän edellyttämä uudenlainen osaaminen ja ammattitaito kärkiteemoina. Satakunta on aito automaatio- ja robotiikkamaakunta, jonka olemme valinneet myös koko tapahtumaa läpileikkaavaksi teemaksi.

Keväällä 2020 koronapandemia pakotti perumaan Jyväskylän tapahtuman kokonaisuudessaan. Keväällä 2021 kisattiin vielä tiukin rajoituksin hybridimallilla Oulussa. Tästä kokemuksesta mukaan jää myös uusia toteutusmahdollisuuksia uutta digitekniikka hyödyntäen. Pandemia ei ole vieläkään ohitse, mutta Taitaja2022 Pori -tapahtumaa rakennetaan nyt suurtapahtumaksi luottavaisin mielin tulevasta. Kävijämäärätavoitteeksi olemme asettaneet 40 000 vierailijaa. Seuraamme tilannetta kuitenkin tarkoin ja tulemme viestimään aktiivisesti myös järjestelyjen etenemisestä eri viestintäkanavissamme.

Innostuneena ja satakuntalaisella periksi antamattomalla otteella olemme tarttuneet työhön. Ammatillinen koulutus huipputaitajineen tuodaan aivan ensimmäistä kertaa Satakunnassa suuren yleisön eteen. Näyteikkunana toimii Porin kansallisen kaupunkipuiston kainalossa  Porin Isomäen alue, jossa sijaitsee myös Porin Ässien legendaarinen kotihalli. Alueella on sopivasti vehreyttä ja ripaus rouheutta. Pori brändää itseään todella outona ja ehdottoman uniikkina kaupunkina, joka ”pääsee myös ihon alle”. Tämä kaikki kannattaa kyllä lähteä katsomaan ja kokemaan ihan paikan päälle.

Taitaja2022 on ennen kaikkea koulutuksen, ammattitaidon ja yhteistyön juhlaa. Se pitää sisällään myös suuren urheilutapahtuman tunnelmaa, johon liittyy niin onnistumisen suurta iloa kuin aina hieman myös pettymyksen kyyneleitäkin. Varmaa joka tapauksessa on, että tunne tulee olemaan vahva ja asenne tinkimätön, kun teemaksi valittu #työniloa tulee valtaamaan Porin toukokuussa 2022.

Lämpimästi tervetuloa Taitaja-matkallemme!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.