Uusia metsäalan Taitajia tekemässä

Taitaja-kisat ovat osallistujille ikimuistoinen, jännittävä ja mieleenpainuva kokemus. Meille muille kisat tekevät näkyväksi laadukkaan ammatillisen koulutuksen merkityksen. Koulutus antaa pohjan, jolta kehittyä taitavaksi ammattilaiseksi, oman työnsä osaajaksi.

John Deere Forestry Oy on ollut alusta asti mukana Taitaja-kisoissa Metsäkoneen käyttö -lajin tukijana. Lajissa testataan metsäkoneen käytön lisäksi myös metsän hoitoon liittyviä tietoja ja taitoja. Metsäkoneenkuljettaja on myös metsänhoidon ammattilainen. Kuljettaja tekee työssään jatkuvasti päätöksiä, joilla on pitkäkestoisia vaikutuksia paitsi metsänomistajan tuotokseen, myös luonnon monimuotoisuuteen ja hiilijalanjälkeen. Ammattitaitoisista metsäkoneenkuljettajista on jatkuva pula, ja haluamme olla omalta osaltamme tuomassa alaa esille ja kannustamassa nuoria metsäalan opintoihin.

Metsäkoneenkuljettajan työ on monelle unelma-ammatti: itsenäistä työtä, jossa työnsä jäljen näkee saman tien. Luonnon kiertokulun seuraaminen ja vuodenaikojen vaihtelu ovat osa työn viehätystä. Nykyaikaiset metsäkoneet ovat huipputeknisiä laitteita, joihin kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia kuljettajan työtä helpottamaan. Kuljettajan työ on samalla aitiopaikka seurata alan nopeaa teknologista kehitystä. Minullekin uravalinta oli aikoinaan itsestään selvä. Metsäalan opinnot antoivat minulle loistavan pohjan paitsi metsäkoneenkuljettajan työhön, myös muihin metsäalan ura- ja opintopolkuihin.

Metsäkonevalmistajana emme elä ainoastaan tässä hetkessä, vaan olemme vahvasti toinen jalka huomispäivän puolella. Kehitämme alan parhaiden asiantuntijoiden yhteistyönä älykkäitä metsäkoneita, jotka tarjoavat entistä enemmän työkaluja kestävään metsätalouteen ja metsien monimuotoisuuden säilyttämiseen. Tätä työtä tehdessä on ollut ilo seurata tulevien metsäalan ammattilaisten intoa ja osaamista myös Taitaja-tuomarin näkökulmasta.

Porissa tavataan!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.