Toyota tukee tulevien logistiikka-alan ammattilaisten urakehitystä

Trukin käytön tulee olla turvallista paitsi kuskille myös ympäristölle. Toyota keskittyy yhteistyössä Taitaja2022 -tapahtuman kanssa edistämään tulevien logistiikka-alan ammattilaisten urakehitystä avaamalla ajattelutapaamme liittyen sisälogistiikan teknologia-, turvallisuus- ja vastuullisuuskehitykseen.

On kyse sitten logistiikkakeskuksen energiatehokkuudesta, vähäpäästöisimmistä trukeista tai työturvallisuuden kehityshankkeista, tarvitaan toimissa suunnitelmallisuutta. Kun tunnetaan nykytila sekä asetetaan tavoitteet ja mittarit, voidaan valita se tie, jolla vastuulliseen sisälogistiikkaan voidaan edetä. Tällä tiellä tarvitaan innostuneita nuoria tulevaisuuden logistiikka-alan ammattilaisia.

Yhdessä asiakkaiden kanssa

Toyotalla on alan suunnannäyttäjänä vahva kestävän kehityksen arvopohja ja visio, joka ulottuu vuoteen 2050. Tuolloin Toyotan tehtaat, tuotteet ja toimitusketju ovat hiilidioksidipäästövapaita. Visioon kuuluu myös vesistöpäästöjen minimointi, kierrätyksen maksimointi sekä positiivinen luonnon monimuotoisuuteen vaikuttaminen. Toyotan kaikilla organisaatiotasoilla on henkilö, joka vastaa näiden tavoitteiden viemisestä arjen tasolle niin, että ne huomioidaan jokaisella liiketoiminta-alueilla. 

Toyota auttaa myös asiakkaitaan ja yhteiskuntia suosimaan vähähiilisiä ratkaisuja ja kierotaloutta kaikissa toimissa. Tavoitteisiin kuuluu ympäristöriskien minimointi ja toimiminen niin, että maapalloa säilyy elinkelpoisena tuleville sukupolville. Tämä ajattelu heijastuu kaikkiin Toyotan tuotteisiin ja palveluihin.

Vastuullisuus on jatkuvaa turvallisuuden ja tuotteiden laadun optimointia. Vastuullisuutta on myös se, että kaikki toyotalaiset voivat kehittyä työssään vastuullisella tavalla. Vastuullisuus on yhteistyötä asiakkaiden kanssa jo sen alkumetreiltä alkaen, jolloin Toyotan asiantuntijat perehtyvä syvällisesti asiakkaiden tiloihin ja prosesseihin. Näin he voivat tarjota turvallisimman, kustannustehokkaimman ja energiatehokkaimman ratkaisun kuhunkin käyttötarpeeseen. 

Turvallisuutta suunnittelusta ylläpitoon

Turvallisuuteen liittyvä vastuullinen toiminta merkitsee Toyotan asiakkaille laitteiden turvallisen käytön maksimointia koneiden koko elinkaaren aikana. Tähän päästään sekä sillä, että laitteet ovat alusta saakka suunniteltu turvallisiksi. Vastuullisuutta on myös se, että Toyota huomio kaikissa tarjouksissaan sen, miten kunkin koneen tai varastokalusteiden työturvallisuutta voidaan parantaa erilaisilla lisävarusteilla. Toyota myös huolehtii koneiden käyttäjien koulutuksesta ja osaamisen ylläpidosta yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Huollon turvallisuus on se osa turvallisuutta, joka koskee Toyotan omia työntekijöitä. Laitteet on suunniteltu niin, että huoltohenkilöstön on aina turvallista tehdä tarvittavat ylläpitotoimet.

Toyotan toimintaa läpileikkaavat lean- ja TPS-menetelmät (Toyota Production System) takaavat sen, että kaikki Toyotan tuotteet ja palvelut tuotetaan asiakkaalle standardoidulla prosessilla. Tämä toimintatapa edellyttää muun muassa sen, että jokainen työntekijä on velvollinen raportoimaan, jos havaitsee toiminnassa poikkeamia: jokainen työntekijä valvoo laatua ja jokainen on velvollinen pysäyttämään toiminnan, jos havaitsee laatupoikkeamia. Standardoitu prosessi takaa asiakkaille laadukkaat ja turvalliset tuotteet ja palvelut.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.