Taitaja-tapahtuma on yritysten ja oppilaitosten kumppanuuden konkreettinen voimannäyte

Teknologiateollisuus ry on kannustanut viime vuosina tekniikan alan yrityksiä lisäämään yhteistyötä koulutuksen järjestäjien kanssa. Parhaimmillaan tästä yhteistyöstä syntyy win-win-kumppanuuksia, jotka auttavat ratkaisemaan alan opintojen vetovoimahasteita ja auttavat yrityksiä osaajapulassa.

Kumppanuuksien avulla yritykset saavat ammattitaitoista uutta työvoimaa ja oppilaitokset yrityksiltä tukea työelämälähtöisen ammattitaidon kouluttamiseen. Ammattiin valmistuville kumppanuudet tarjoavat luontevan väylän työelämään. 

Taitaja-kisat ovat win-win-kumppanuuden konkreettinen voimannäyte. Kisojen valmistelu edellyttää lukuisia suunnittelutapaamisia, joissa opitaan yhdessä tapahtuman järjestämisestä, ammattitaidon osoittamisesta sekä kahden erilaisen organisaatiokulttuurin – oppilaitoksen ja yrityksen – tavoista ajatella ja toimia. Vaikka päämäärä, eli Taitaja-tapahtuma, on tärkeä, arvokkainta on tälläkin kertaa matka, eli tapahtuman suunnitteluun liittyvät vuorovaikutustilanteet.

Taitaja-kisa nostaa ammattiosaamisen arvostusta (tälle on tilausta), toimii ikkunana tulevien ammattilaisten mahdollisiin uravalintoihin sekä luo puitteet yritysten ja oppilaitosten yhteistyölle.

Parhaassa tapauksessa yritys löytää kisalajin parista tulevaisuuden osaajansa. Vaikka kilpailuareenalla olevat hienot koneet ja laittteet tai lavastetut näyttöympäristöt ovat isossa roolissa, tärkeintä ovat tapahtuman mahdollistaneet ihmiset ja heidän yhteistyönsä. Tämä yhteistyö jää jäljelle ja kantaa, kun itse kisatapahtuma on saatu päätökseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.