Satakuntalainen ammatillinen koulutus tekee tehtävänsä jatkossakin loistavasti

Johan se oli aikakin, näin voi kuvailla Taitaja-kisojen tuloa Poriin 2022. Porin kisat tulevat olemaan kisat, joissa tulee olemaan reilusti yleisöä paikalla seuraamassa huippusuorituksia parin koronavuoden jälkeen. Muutamat hybriditoteutukset ovat varmaan osa Porin kisoja, jotain koronastakin pitää oppia.

Taitaja-kisat ovat monella tapaa näytön paikka, vielä enemmän ne ovat oppimisen paikka. Satakuntalainen ammatillinen koulutus on hyvää ja sillä on vahva paikka maakunnan kehittämisessä, jos mahdollista, kisojen myötä päästään vielä parempaan. Työelämäyhteistyö ja työelämän kehittäminen ovat aivan keskeisessä asemassa ammatillisessa koulutuksessa. Parhaimmillaan Taitaja-kisat antavat vielä yhden vaihteen lisää työelämäyhteistyöhön. Pelkästään kisojen valmistelu avaa uusia yhteistyön muotoja ja lisää kontaktien määrää yritysten ja oppilaitosten välillä. Siitä jää varmasti pysyvä jälki pitkälle tulevaisuuteen.

Taitaja-kisat antavat meille ammatillisen koulutuksen järjestäjille huikean mahdollisuuden oman henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Opettajalle mahdollistuu aivan uudenlainen tapa olla työskennellä yhdessä oman alansa yritysten kanssa, syntyy uusia avauksia yrityksiin, joihin ei välttämättä ole ennen ollut yhteydessä. 

Vahva verkostoituminen avaa opettajalle uusia näkymiä oman alan kehittymiseen ja lisää tulevaa osaamista. Kaikki tämä osaaminen on käytössä monia vuosia kisojen jälkeen. Taitaja-kisat tarjoavat erinomaisen uudistumisen ja virkistymisen opettajalle erilaisella työnkuvalla, kisoissa mukana olo on tietynlainen opettajan työelämäjakso. Se takuulla antaa voimia tulevaan.

Valinta lajivastaavaksi on tietysti työnantajan vahva viesti luottamuksesta opettajan osaamiseen, kykyyn oppia uutta ja selvitä uusista haasteista. Oli hienoa, että halukkuutta oman osaamisen kehittämiseen löytyi niin suurelta joukolta opettajia.

Molemmilla koulutuksen järjestäjillä on huikeaa osaamista jo nyt opettajakunnassa, kisoista saadaan hienoa lisäpotkua osaamisen, työkykyyn ja työniloon. Satakuntalainen ammatillinen koulutus tekee tehtävänsä jatkossakin loistavasti.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.