Ruokitaan työn iloa ja ammattiylpeyttä

Maakuntamme on tulevaisuuden menestyjiä, mikäli saamme osaajakysymyksen ratkaistua. Osaamisen kehittämistarpeet ovat moninaiset ja haastavat niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Maakunnan nuorissa on valtavasti potentiaalia erilaista osaamista vaativiin tehtäviin – töitä on jatkossakin varmasti tarjolla.

Satakunnan vahvuusaloja ovat muun muassa elintarvikeklusteri, meriklusteri, metsäteollisuus, muovi- ja komposiittiteollisuus, energiaklusteri ja päästöttömät energialähteet sekä kiertotalous. Vahvaa kasvupotentiaalia ja osaajatarpeita on lisäksi palvelusektorilla esimerkiksi matkailun ja sotepalveluiden saralla.

Väestörakenteen ennusteet ja toisaalta yritysten kasvunäkymät takaavat, että osaajien saatavuus ja osaamisen kehittäminen tulevat olemaan kriittisiä menestystekijöitä tulevaisuudessa.

Taitaja-kisa tuo positiivisella tavalla esille erilaisia tämän hetken ja tulevaisuuden ammatteja ja osaamista. Parhaassa tapauksessa ammattiin opiskeleville nuorille syntyy entistä vahvempi ammatti-identiteetti ja tärkeiden osaajien joukkoon kuulumisen tunne. Työn ilo syntyy osaamisesta ja ammattiylpeydestä – miksi emme ruokkisi tätä iloa kaikin keinoin? Vain näin voimme jatkossakin varmistaa sen, että maakuntamme monipuolinen yrityskenttä saa jatkossakin osaajia entistä vaativampiin ja moniosaajuutta vaativiin ammatteihin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.