Nuorissa on tulevaisuutemme!

Nuoret ammattikoululaiset, jotka odottavat innolla osallistumistaan Taitaja2022-kilpailuun, ottavat mittaa toisistaan ja omasta koulutuksen kautta hankitusta osaamisestaan. Voiton tavoittelu on toki tärkeä asia, mutta tapahtuma jää varmasti osallistujille mieleen inspiroivana ja hienona kokemuksena. Tulevaisuus tarvitsee rohkeita ja ennakkoluulottomia nuoria – oman alansa osaajia.

Maarakennusala tarvitsee juuri tässä kilpailussakin tarvittavia ominaisuuksia, suunnittelu- ja organisointikykyä sekä huolellisuutta ja kärsivällisyyttä. Työssä tulee pystyä itsenäiseen työskentelyyn, mutta on tärkeää osata myös pelata yhdessä tiiminä. Jokaisella meillä on oma paikkamme työelämässä ja kaikkien panos on yhtä tärkeää. Kannattaa muistaa, että oppiminen, itsensä ja omien taitojensa kehittäminen ei lopu Taitaja-finaaliin vaan on läpi elämän kulkeva oppimistyö.

Maansiirtoala murroksessa

Ikinä ei voi tietää millaisia muutoksia tulevaisuus tuo tullessaan. Maansiirtoala onkin ollut jo hetken aikaa erittäin suurten muutosten äärellä. Ilmastonmuutoksen estämiseksi yritetään etsiä parhaita mahdollisia ratkaisuja vähentämällä työkoneiden aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Maansiirtokoneiden valmistajat vastaavat tähän kysyntään kehittämällä konetarjontaansa täyssähkökäyttöisten ja muiden vähäpäästöisten työkoneiden osalta. Uusimalla monien rakennustyömaiden konekantaa sähkö- tai akkukäyttöiseksi kuljetaan vastuullisesti kohti vähäpäästöisyyttä.

Vastuullisuus ohjaakin KH-Koneet Groupin kaikkea toimintaa, toimien vastuullisen konekaupan edelläkävijänä. Tarjoamme parhaat kone- ja kalustohallinnan ratkaisut tehden asiakkaiden työstä sujuvampaa, turvallisempaa ja taloudellisempaa. Konekalustoamme myydään ja vuokrataan maanrakennuksen, kiinteistönhoidon, viherrakentamisen materiaalikäsittelyn eri käyttökohteisiin. Palvelumme kattavat niin maansiirtokoneiden ja lisälaitteiden myynnin ja vuokrauksen, konehuollon, varaosat ja teknisen tuen. Tarjoamme enenemissä määrin Stage 5 päästötason moottorilla varustettuja vähäpäästöisempiä koneita sekä sähkö- ja akkukäyttöisä koneita.

Vastuullista konekauppaa

KH-Koneet Group haluaa panostaa niin kestävämpää tulevaisuuteen kuin nuorten osaajien koulutukseen tarjoamalla infrarakentamisen kilpailuosioon kaivinkoneita ja tärylätkiä. Vastuullisena konsernina KH-Koneet haluaa olla tukemassa nuorten koulutusta ja mahdollisuutta kasvaa tulevaisuuden huippuosaajiksi. Tiedämme mitä on tavoitella jotain suurta. Kasvoimme vuodesta 1996 pienestä konekaupasta vastuulliseksi isoksi kansainväliseksi konserniksi. KH-Koneet Groupiin kuuluu tällä hetkellä Suomessa 5 yritystä: KH-Koneet, Edeco-Tools, Crent, Kobelco Center ja Varustekauppa sekä Ruotsissa kaksi yritystä: KH-Maskin ja S-Rental. Kaiken kaikkiaan konserni työllistää yhteensä 175 työntekijää.

Menneiden vuosien aikana olemme tehneet paljon yhteistyötä paikallisten ammattikoulujen ja nuorten kanssa. Meillä on useampi työharjoittelija vuodessa eri työtehtävissä aina huollosta koneiden varusteluun. Haluamme vastuullisena työnantajana antaa nuorille mahdollisuuden saada erittäin arvokasta työkokemusta ja siten helpottaa heidän työllistymistään valmistumisen jälkeen. Osa työharjoittelijoista jää meille kesätöihin, osa on palkattu vakituiseksi työntekijäksikin. Hyville tyypeille on aina kysyntää!

Ja hyvistä tyypeistä KH-Koneet Groupissa pidetään kiinni. Täällä panostetaan siihen, että jokainen työntekijä viihtyy omassa työssään. Tämä näkyy suoraan siinä, että yrityksessä työsuhteet ovat verrattain pitkiä. Työntekijöitä arvostetaan ja heitä kuunnellaan. KH-Koneet Groupissa jokainen saa olla oma itsensä ilman turhia muodollisuuksia. Osaamisen kehittämiseen panostetaan ja henkilöstöä koulutetaan jatkuvasti.

Konekuskeista huutava pula

Maailma muuttuu nopeasti ja työn tekeminen siinä ohessa. ”Meille on todella tärkeää, että työntekijät saavat kouluttautua ja kehittyä oman alansa asiantuntijoiksi. Ammatillinen kouluttautuminen kehittää osaltaan työelämää eteenpäin ja vastaa siten suuriin tulevaisuuden haasteisiin vastuullisuudesta ja sähköistymisestä. Enää ei ole suo, kuokka ja Jussi vaan mies, kaivinkone ja 3D-koneohjaus.” kertoo KH-Koneet Groupin toimitusjohtaja Teppo Sakari.

”Itse pitkän linjan yrittäjänä yrittäjyys ja sen tukeminen on minulle sydämen asia. Suomi tarvitsee uutta yrittäjäverta suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle. Esimerkiksi ammattitaitoisista konekuskeista on huutava pula jo nyt. Sen vuoksi haluammekin laittaa oman osamme yhteiseen hyvään tukemalla nuorten ammatillista koulutusta, jotta Suomessa olisi jatkossakin ammattitaitoisia konekuskeja.” Sakari jatkaa.

Selkeä näkemys tulevaisuudesta

KH-Koneet Groupissa kaikilla on selkeä visio siitä, mitä on olla KH-lainen ja miten sen eteen tehdään yhdessä töitä. Vastuullisuus ohjaa kaikkea konsernin toimintaa ja meillä pidetään huolta niin asiakkaista kuin toisistamme. Koneiden kova myynti ja asiakas- ja jälkimarkkinointipalvelun erinomainen laatu takaavat sen, että KH-Koneet Group jatkaa vahvaa kasvuaan.

KH-Koneet Group etsii jatkuvasti uusia osaajia. Varsinkin lahjakkaista mekaanikoista on konsernin kasvun myötä tullut jopa pulan kaltainen luonnonvara. ”Reippaat ja oppimishaluiset nuoret, jotka eivät säikähdä välillä hektistäkin mekaanikon arkea pajalla, täällä olisi nyt töitä tarjolla”, vinkkaa Sakari.

Tutustu tarkemmin KH-Koneisiin:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.