Logistiikka tarvitsee tekijöitä – tervetuloa alalle, nuoret osaajat!

Ammattitaitoinen henkilöstö on logistiikka-alalle elinehto. Alalla on jo nyt tarjolla runsaasti töitä, minkä lisäksi yhä useampi kuljetus- ja logistiikkayritys tarvitsee lähivuosina uusia työntekijöitä nykyisten jäädessä eläkkeelle. DB Schenkerin henkilöstöjohtaja Maija Westerlund toteaakin alan tarvitsevan Suomessa lisää erityisesti nuoria osaajia.

”Logistiikka-alan tärkeys ja monipuolisuus ovat saaneet ansaitusti viime vuosina entistä parempaa näkyvyyttä. Tarvitsemme koko ajan lisää tekijöitä oppimaan ja luomaan tulevaisuuden logistiikkaa. Taitaja-tapahtuma on heille ja meille mitä parhain kohtaamispaikka.”

Alan houkuttelevuus vaatii, että myös työntekijäkokemukseen ja viihtyvyyteen kiinnitetään jatkuvaa huomiota. Westerlund korostaa, että työntekijöiden tasapuolinen kohtelu on ensiarvoisen tärkeää.

”Haluamme olla osaltamme tekemässä alasta houkuttelevaa ja tarjota nuorille mielekkäitä kokemuksia työelämästä. Jokaisen, niin vasta-aloittaneen kuin pitkään alalla työskennelleen, osaaminen ja näkemykset ovat arvokkaita. DB Schenkerillä voimakas joukkuehenki on aina ollut vahvuus ja nuoret työntekijät saavat kollegoikseen alan huippuosaajia, jotka tukevat ja auttavat kasvamaan logistiikka-alan ammattilaiseksi.”

DB Schenker tarjoaa nuorille mahdollisuuksia niin kesätöihin, työharjoitteluun, rekrykoulutukseen kuin opintojen ohessa tehtävään osa-aikatyöhön. Taitaja-tapahtuma onkin meille loistava tilaisuus löytää ammattitaitoisia osaajia eri logistiikka-alan tehtäviin. Tänä kesänä rekrytoimme yli 100 kesätyöntekijää liiketoimintamme eri osa-alueisiin.

”DB Schenkerillä harjoittelijat ja kesätyöntekijät pääsevät heti ensimmäisestä päivästään lähtien työskentelemään osana kansainvälistä verkostoa ja tuottamamaan asiakkaillemme monipuolisesti erilaisia logistisia ratkaisuja. Toivommekin, että mahdollisimman moni harjoittelijamme ja kesätyöntekijämme haluaisi työskennellä meillä myös tulevaisuudessa”, Westerlund kiteyttää.

Ammattilaiset arvostavat työn joustavuutta ja monipuolisuutta

Taitaja-tapahtuma tarjoaa ammattiin opiskeleville nuorille erinomaisen mahdollisuuden tutustua paitsi alan yrityksiin, myös niissä työskenteleviin ammattilaisiin. Yksi heistä on yhdistelmäajoneuvonkuljettajamme Joakim Nordlund, joka on työskennellyt DB Schenkerillä kahdeksan vuoden ajan. Työssään Nordlund kertoo arvostavansa niin mielekkäitä työtehtäviä kuin laadukkaita työvälineitä – ja totta kai myös perusasioita.

”Tärkeänä tekijänä on tietenkin se, että puitteet työnteolle ovat kunnossa. Palkka maksetaan ajallaan, työsuhteen edut ovat kunnossa ja työolot ovat hyvät. Lisäksi kalusto on uutta ja vaihtuu hyvässä syklissä.”

Erityisesti Nordlund kertoo arvostavansa työssään sen monipuolisuutta.

”Pidän siitä, että työvuorotoiveita kuunnellaan ja joustoa tapahtuu molemmin puolin. Yövuorossa työ on hyvin itsenäistä, kun taas päivävuorot sisältävät valtavan määrän kohtaamisia kollegoiden ja asiakkaiden kanssa. Tämä tuo mukavaa vaihtelua työpäiviin.”

Hyvät työolot eivät kuitenkaan synny itsestään, vaan ne tehdään yhdessä. Nordlund peräänkuuluttaakin kannustavan työyhteisön roolia uusia työntekijöitä perehdytettäessä.

”On tärkeää, että työyhteisö on mukava. Minulle itselleni on jäänyt erityisesti mieleeni se, miten paljon sain itse apua ja vinkkejä aloittaessani työssäni.”

Nyt nämä vinkit kulkevat osaajalta seuraavalle. Nordlund on ollut jo useana vuonna DB Schenkerin edustajana Taitaja-messuilla tekemässä työtään tutuiksi tulevaisuuden logistiikan tekijöille – ja häntä on mahdollista tulla tapaamaan pisteellemme jälleen Porissa.

Sujuvasti sisään työyhteisöön

Perehdytyksen merkitystä ei voi korostaa liikaa osana onnistunutta työntekijäkokemusta. Alalle tulevien nuorten on viihdyttävä työssään ja saatava niin tarvitsemaansa tukea kuin ohjaustakin.

”Panostamme erityisesti siihen, että työsuhteen alku sujuu jouhevasti. Rekrytoimme esimerkiksi Vantaalla uusia työntekijöitä ja harjoittelijoita niin paljon, että toimipisteessämme aloittaa kokoaikainen perehdyttäjä”, kertoo HR Business Partner Sini Heino.

Taitaja-tapahtuman tapaan myös oppilaitosyhteistyöllä ja paikallisilla hankkeilla on olennainen rooli nuorten siirtymisessä työelämään. DB Schenker toteuttaa tällä hetkellä Metropolian opiskelijoiden kanssa selvitystyötä, jonka avulla kartoitetaan nuorten kuljettajien johtamiseen liittyviä odotuksia.

”Kuljettajien työ on itsenäistä ja liikkuvaa, joten esihenkilötyö on hyvin erilaista, kuin toimistossa tai terminaalissa työskentelevillä. Kun opimme ymmärtämään henkilöstön toiveita ja viihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä syvällisemmin, pystymme vastaamaan niihin entistä paremmin”, Heino selventää.

DB Schenkerillä työsuhteet ovat keskimääräisesti pitkiä ja yritys mahdollistaa erilaisia kehitys- ja urapolkuja. Myös opiskelua ja osaamisen kehittämistä tuetaan erilaisin joustokeinoin.

”Omaa ammattitaitoaan voi ja kannattaa kehittää läpi koko työuran. Nuoret Taitaja-osaajat tuovat raikkaita ideoita ja uutta osaamista kokeneemmillekin logistiikka-alan työntekijöille. Molemminpuolista oppimista kannattaa vaalia”, Heino kiteyttää.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.