Kumppanuus Taitajassa on mahdollisuus

Suomessa on lukuisia aloja, joilla on kärsitty ammattitaitoisen työvoiman puutteesta jo pitkään. Tämä vaikuttaa suoraan yrityksen elinvoimaisuuteen ja kasvutavoitteisiin. Myös työntekijöiden ikääntyminen uhkaa yrityksiä yhä kovenevalla vauhdilla. Viimeisimpien ennusteiden mukaan maan väkiluku tulee 2030-luvulla kääntymään laskuun. Digitalisaatio, tekoäly, robotisaatio ja automaatio muuttavat työtehtävien sisältöjä ja vähentävät työpaikkojen määriä, mutta myös luovat uusia toimenkuvia. Uudet työpaikat saattavat edellyttää erilaista osaamista, tietoja ja taitoja. Ammatillinen koulutus on yksi keino vastata näihin työ- ja elinkeinoelämän vaativiin haasteisiin.  

Vuodesta 1993 lähtien Skills Finland ry on edistänyt ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuutta valtakunnallisen Taitaja-suurtapahtuman avulla. Opiskelijoille ja kilpailijoille tapahtuma on ainutlaatuinen foorumi tutustua sekä valtakunnallisiin että paikallisiin työnantajiin ja koulutuksen järjestäjiin. He saavat myös viimeisintä tietoa työmenetelmistä, laitteista ja materiaaleista. Opiskelijalle matka kisoihin on myös matka työelämään.

Ensi toukokuussa pidettävä Taitaja2022 Pori -suurtapahtuma on ammatillisen huippuosaamisen areena, joka tarjoaa tietoa, kokemuksia ja elämyksiä kaikille ammattiosaamisesta, koulutuksesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Nelipäiväisen suurtapahtuman järjestäminen oheistapahtumineen on meille järjestäjille valtava ponnistus. Kisojen vaatima taloudellinen panostus on sitä luokkaa, ettei siitä selvitä ilman yritysten vahvaa sitoutumista ja tukea. Yrityskumppani voi osallistua tapahtuman toteutukseen monella tavalla alkaen kilpailutehtävien laadinnasta lajialueiden toteuttamiseen ja kilpailijoiden palkitsemiseen asti. Kumppanuus Taitajissa tarjoaa yrityksille tuhannen taalan paikan rekrytoida parhaita osaajia ja tulevaisuuden tekijöitä.  Positiivisen näkyvyyden lisäksi yritys voi hyödyntää tapahtumaa omana verkostoitumis- ja markkinointikanavana. Yritys voi myös kouluttaa henkilöstöään eri kilpailulajien tuomareiksi tai toimimaan lajien teknisinä asiantuntijoina.

Työelämä ja yritysten osaamistarpeet muuttuvat nopeasti korostaen uudistuvan osaamisen ja jatkuvan oppimisen merkitystä. Yritysten ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyöllä on suuri merkitys, jotta muuttuvat työelämän tarpeet voidaan joustavalla tavalla ja ennakoiden siirtää koulutustarjontaan. Ammatillinen koulutus ei pärjää ilman työelämää, eikä työelämä ilman ammatillisesti koulutettuja. Taitaja-kumppanuus on hyvä esimerkki ammatillisen koulutuksen ja työelämän yhteistyöstä nuortemme tulevaisuuden eteen. Tule mukaan!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.