Kuinka onnistua kilpailusuorituksessa? Lue Siemensin kolme vinkkiä onnistumiseen!

Siemens on kasvanut vuosien saatossa yhdeksi maailman johtavista yrityksistä sähköistyksen, automaation ja digitalisaation saralla. Tämän aseman saavuttamiseen on tarvittu paljon työtä, kykyä reagoida markkinoiden muutoksiin, kunnianhimoa ja huippuosaamista.

Me Siemensillä olemme edelläkävijöitä ja tarjoamme edistyksellistä teknologiaa asiakkaiden tarpeisiin. Teknologia ei kuitenkaan yksin riitä, vaan lisäksi tarvitaan taitavia osaajia. Tarjoamme käytännönläheistä koulutusta koulutuskeskuksessamme, mutta lisäksi on tärkeää, että tulevaisuuden ammattilaiset pääsevät oppimaan teknologioistamme jo koulussa. Tämän takia oppilaitosyhteistyö on tärkeä osa Siemensin toimintaa.

Taitajakilpailu on erinomainen paikka päästä tutustumaan alan huippuopiskelijoihin ja kehittämään edellä mainittua huippuosaamista entistä korkeammalle tasolle. Samalla pääsemme tarjoamaan oppilaitoksille tietoa ja osaamista viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista. Taitaja-kilpailu on hyvä pohja kansainvälisiin kilpailuihin (EuroSkills ja WorldSkills), joissa Siemens on myös vahvasti mukana.  

Olen itse päässyt kilpailemaan automaatioasennuslajissa Taitaja-, EuroSkills- ja WorldSkills-kilpailuissa, joista saavutuksina oli SM-kulta ja 5. sija EuroSkills- ja WorldSkills-kilpailuissa. Tämän jälkeen olen toiminut kilpailussa tuomarina ja teknisenä tukena.

Nappaa tästä kolme vinkkiä hyvään kilpailusuoritukseen:

Pysy rauhallisena. Vaikka kilpailussa on kiire, reippaan rauhallinen suoritus on parempi kuin hätiköiden tehty. Mahdollisten virheiden jälkeen on hyvä osata vetää henkeä ja jatkaa suoritusta ilman stressiä. Muutkin tekevät todennäköisesti virheitä. Ongelmatilanteiden ratkaisu onnistuu paremmin rauhallisena.

Keskity olennaiseen. Kilpailuissa tulee aina vastaan yllättäviä tilanteita. Laite voi vikaantua, tai tuote loppua kesken, jolloin sitä joudutaan hakemaan lisää tai käyttämään toista vastaavaa tuotetta. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää osata sulkea yllättävien tilanteiden aiheuttamat haasteet pois mielestä ja keskittyä edistämään niitä asioita, joihin sillä hetkellä voi vaikuttaa. Mikäli joutuu odottamaan, kannattaa suunnitella etukäteen seuraavia toimenpiteitä.

Muista nauttia. Kilpailut ovat mahtavia kokemuksia ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti. Riippumatta kilpailun lopputuloksesta, tapahtuma on aina ikimuistoinen kokemus.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.