Koulutuksella ja oikealla asenteella huippuosaajaksi

Taitaja-kilpailu poikkeaa talenttikisoista siinä, että siinä kilpaillaan ennen muuta koulutuksessa opituissa tiedoissa ja taidoissa. Toki syntymälahjana saaduilla lahjakkuuksillakin on merkitystä, mutta kova motivaatio ja oikeat asenteet koulutuksessa ratkaisevat.  Taitaja-kisan mielekkyys on siinä, että se on tasa-arvoinen kilpailu, jossa jokaisella on mahdollisuus pärjätä ja voittaa lähtökohdistaan huolimatta. Into, ahkeruus ja sitkeys palkitaan, kuten tulevassa työelämässäkin.

Suomen Kuljetusturva Oy on ollut mukana Taitaja-kilpailuissa jo useampana vuonna. Tänä vuonna olemme mukana uudella Kuljettaja.fi -brändillä. Ajoitimme sen julkaisun Taitaja-tapahtumaan, joka edustaa kanssamme samoja tavoitteita; huippuosaamista ja sen arvostusta, koulutuksen laadun ja oppimistulosten kehittämistä sekä oman ammattiosaamisen jatkuvaa kehittämistä ja yrittäjyyteen innostamista.

Kuljettajapulasta osaajapulaan

Ammattikuljettajien pulasta on puhuttu jo vuosikaudet ja puhutaan edelleen. Laimeaa lohdutusta tarjoaa vain se tieto, että nyt tilanne on paljon parempi kuin tulevaisuudessa. Puutetta on nimenomaan alalle vahvasti motivoituneista osaavista kuljettajista. Puutetta ei pidäkään korjata vain määrällä vaan myös laadulla. Taitaja-kilpailu korostaa hienolla tavalla opiskelijan tulevassa työssään tarvitsemaa osaamista. Se motivoi opiskelijoita vieläkin parempiin oppimistuloksiin ja opettajia entistäkin laadukkaampiin koulutuksiin. Kuljetusturva tukee tätä työtä tuottamalla syvälle opittaviin asioihin pureutuvaa käytännönläheistä oppimateriaalia ja oppimaan innostavia sähköisiä oppimisympäristöjä.

Uusien kuljettajien kouluttamisen lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös siihen, että he pysyvät alalla. Kuljettajan työ on vaativaa ja raskasta, mutta se on myös antoisaa ja onnistumisen tunteita tarjoavaa. Sitä työ on kuitenkin vain osaavalle kuljettajalle. Ammattipätevyyden jatkokoulutuksella kuljettaja voi ylläpitää ja vahvistaa osaamistaan edelleen. Tärkeää on valita koulutustarjonnasta itseään ja työtehtäviään parhaiten palvelevat koulutukset. Ammatillinen koulutus ja Taitaja-kilpailu sen huipentumana luovat hyvät edellytykset vahvalle koulutusmyönteisyydelle. Säilytä se koko elämäsi ajan.

Kuinka pärjäät kilpailussa – ja tulevassa työssä

Autonkuljettajan työ ei ole nopeuslaji. Ammatissa tarvitaan ripeyttä, mutta ei koskaan huolellisuuden ja työn jäljen kustannuksella. Se pätee myös Taitaja-kilpailuun. Keskity suoritukseen täysillä, älä anna kiireen voittaa. Ole tarkka, huolellinen ja perusteellinen. Suunnittele, toteuta, tarkasta, varmista!

Onnea ja menestystä sekä kilpailuun että tulevaan työhön!

Huippuosaaja pärjää aina – Kuljettaja.fi

KUVA: VOLVO TRUCKS

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.