Ensimmäinen askel otettu kohti Taitaja-finaaleja

Taitaja2022-kilpailujen ilmoittautumisajan päättyessä 5.11.2021 semifinaaleihin ilmoittautui 1445 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa haastamaan itseään oman ammattialan SM-kilpailuissa.

Semifinaaliin ilmoittautumisen positiivisena havaintona voi mainita muutamat rakentamisen ja teknologian lajit, jotka kasvattivat tai ainakin säilyttivät hyvät kilpailijamäärät. Kokonaisuutena kilpailijoita on lähes kaikissa lajeissa melko mukavasti. Osaltaan tämä kertoon myös huippuosaamisen tulevaisuudesta työelämässä, tekijöitä on tarjolla. Positiivisena asiana voi kertoa, että Taitaja-kilpailuissa ensimmäistä kertaa mukana oleva hyvinvointiteknologia saa SM-kilpailuarvon, kun osallistujamäärä ylitti kriittisen pisteen.

Taitaja2022-semifinaalit kilpaillaan perinteiseen tapaan ammatillisen koulutuksen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Paikkakuntakohtaiset semifinaalit tarjoavat hyvän mahdollisuuden ammatillisen koulutuksen markkinointiin. Paikalliset semifinaalit ovat mitä parhain tapa aktivoida oppilaitokset ympäri Suomen yhteisen teeman pariin, tämä on yksi hienoimmista piirteissä Taitajissa.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Taitaja2022-semifinaalien valmistelu on täydessä vauhdissa ja semifinaalijärjestäjiä koulutetaan ensimmäistä kertaa 18.11.2021. Lajien lajivastaavat ja semifinaalikoordinaattorit koordinoivat semifinaalien toteutusta ja onnistumista sekä vastaavat semifinaalitehtävän laadinnasta. Viikolla 5 kilpaillaan semifinaalit, joiden jälkeen meillä onkin tiedossa finalistit Porissa järjestettävään finaaliin. Marraskuu on intensiivistä harjoittelun ja valmistelun aikaa kevään semifinaaleihin.

Taitaja2022-sivustolla julkaistaan semifinaaleihin liittyvät tiedot ja tehtäväkuvaus 7.12.2021 ja seuraavana päivänä (8.12.) kilpailijat saavat kutsun semifinaalijärjestäjältä laji-/paikkakuntakohtaisesti semifinaaliin.

Tässä vaiheessa voi toivottaa kilpailijoille onnea ja työniloa valmistautumiseen Taitaja-semifinaaleihin. Matkalla kannattaa tutustua aiempien vuosien semifinaali- ja finaalitehtäviin tehtäväpankissa.

Työniloa ja onnistumisia matkallesi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.