Ammatillinen koulutus on peruspääomaa työllistymiselle – paremmalle Suomelle

Tavataan Porissa

Valmistaudumme jälleen Taitaja-kisoihin, missä alojensa parhaat mittelevät Suomen mestaruuksista. Vihdoinkin päästään Poriin ja paikan päälle. Päävastuun on ottanut Länsirannikon Koulutus Oy WinNova yhteistyökumppaneidensa kanssa. Porin ylpeys Ässät saa luovuttaa kotiareenansa Suomen parhaille tuleville ammattilaisille, joten katsomoissa riittää jännitystä ja tunnelmaa.

Osaavaa työvoimaa tarvitaan

Muutokset kuvaavat hyvin nykyistä yhteiskuntaa: työelämä tarvitsee kipeästi uutta osaavaa työvoimaa ja koulutuksen järjestäjillä on suuri haaste täyttää tuo aukko laadukkaasti uusilla tulevilla ammattilaisilla.  Mielestäni ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallinen asema nousee entisestään oppivelvollisuuden laajenemisen myötä.

Rakennamme yhdessä tulevaisuutta, joten jokaisella on oikeus tutkintoon johtavaan koulutukseen. Elämän muutoksissa parhaiten pärjäävät ne, joilla on suoritettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. 

Muutoksessa mukana oleminen vaatii oppimisen ja kehittämisen tukena uutta teknologiaa millä osaltaan turvataan koulutuksen saatavuutta. Digitaalisia oppimisympäristöjä ja ratkaisuja täytyy kehittää vastaamaan erilaisten oppijoiden tarpeisiin. Koulutuksen järjestäjiä kannustetaan muodostamaan laajempia kokonaisuuksia ja tiivistämään yhteistyötä työelämän kanssa.

Teollisuusliitto tukee

Teollisuusliitto haluaa olla mukana kehittämässä uusia oppimismenetelmiä sekä myös tukea laadukasta oppimista ja samalla vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvartaisuutta.

Liittomme tukee palkinnoin Taitaja-kisoissa viittä eri kilpailulajia. Alojamme ovat mediasuunnittelu, vaatteenvalmistus, huonekalupuuseppä, CNC-koneistus ja koneenasennus ja kunnossapito. Teollisuusliiton sopimusaloilla on mahdollisuus opiskella 18 eri tutkintoa.

Opiskelijalla on mahdollisuus liittyä jo opiskeluaikana opikelijajäseneksi. Teollisuusliitto palkitsee aktiivisia opiskelijajäseniä 500 euron lahjakorteilla, joita jaetaan vuosittain jopa 120 kappaletta.  Oppilasjäsenyys on maksuton ja liitto tarjoaa opiskelijajäsenilleen myös Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n jäsenyyden. Teollisuusliitto valvoo jäsentensä etuja 35 sopimusalalla. Liitto neuvottelee aloille työehtosopimukset, eli kullakin alalla noudatettavat työehdot, jotka koskevat esimerkiksi palkkoja, työaikoja, lomia ja muita työntekijän kannalta tärkeitä asioita. Liitto valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla ja huolehtii, että jäsenten oikeudet toteutuvat työelämässä.

Ammatillinen Koulutus on peruspääomaa työllistymiselle – paremmalle suomelle. Koulutus kannattaa aina.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ilo ja kunnia olla mukana ammattimaisessa tapahtumassa

Rajupaja ja Vuokrakaluste olivat mukana tuottamassa Taitaja 2022 -tapahtuman kokonaisilmettä […]

Missä ihmisiä, siellä sähköä

Prysmian Group Finland on jälleen tukemassa Taitaja-kilpailua. Suomen johtavana kaapelialan […]

Wihuri Oy Tekninen Kauppa tukee Taitajia ja tarjoaa mahdollisuuksia

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on jo saanut vuosia toimia yhtenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.