Tiedote: Taitaja2022 Pori valmiina

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat Poriin – kahden vuoden tapahtumavalmistelut huipentuvat ensi viikolla.

Kaikille avoin ja maksuton yleisötapahtuma – Tervetuloa kokemaan #työniloa kanssamme!

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1988. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatilliselle koulutuksen järjestäjälle.

On tullut ensimmäistä kertaa Satakunnan vuoro, kun Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä.

Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Kilpailun lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkunana ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle.

TAITAJA2022 16.-19.5.2022 Porin urheilukeskus, Isomäki ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalue

Taitaja-tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton. Tapahtumaa voi seurata myös omalta Taitaja2022 YouTube-kanavalla. Elokuva- ja TV-alan opiskelijat tuottavat kilpailupäivien aikana kanavalle Taitaja2022 TV:n live-lähetystä.

Taitaja2022-tapahtuma on avoinna yleisölle tiistaina 17.5. klo 8–17, keskiviikkona 18.5. klo 8–17 ja torstaina 19.5. klo 8–12. Avajaisia vietetään Isomäki Areenalla maanantaina 16.5. klo 17.45–19.00. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa Isomäki Areenassa torstaina 19.5. klo 14.45.

Pelastusharjoitusalueen ohjelmassa on SM-kilpailulajien ja näytöslajien (lentokonehuolto ja merenkulku) lisäksi myös Viranomaispäivä. Yleisö pääsee tiistaina 17.5. ja keskiviikkona 18.5. tutustumaan monipuolisesti eri viranomaisten kalustoon ja toimintaan. Mukana mm. Lounais-Suomen poliisi, Satakunnan pelastuslaitos, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Puolustusvoimat / Porin prikaati ja Sotilaskotiyhdistys. Alueella on myynnissä kenttäleipomossa vastaleivottuja sotkumunkkeja ja jäätelövaunun jätskiannoksia.

Taitaja2022-iltatilaisuus järjestetään Porin torin Satakieli-lavalla keskiviikkona 18.5. klo 19. Taikuri Taavi Saarva, Räppäri Souce / Santeri Sario ja suosittu laulaja-artisti Mikko Harju lennättävät yleisön Taitaja-tunnelmaan. Mikko Harju on kotoisin Satakunnasta, pienestä Siikaisten kunnasta ja koulutukseltaan hän on sähköasentaja. Mikko Harjun Anna mennä lennä soi myös tiuhaan vuoden 2022 talviolympialaisissa. Myös Taavilla, Santerilla ja illan juontaja Julle Kalliolla on taustallaan ammatillisen perustutkinnon opinnot.

Tapahtumassa kisataan ammattitaidon SM-finaalin lisäksi yläkoululaisten leikkimielisen Taitaja9-kilpailun finaali tiistaina 17.5. klo 13–15 ja keskiviikkona 18.5. klo 9–15 IsomäkiAreenalla. Kaikki satakuntalaiset 8.-luokkalaiset pääsevät ohjatusti tutustumaan tapahtumaan ja ammatteihin oman Urapolku-sovelluspelin avulla.

Taitaja2022 on täynnä työniloisia oheistapahtumia: Tapahtumatorilla tutustutaan kumppaneiden toimintaan, RekryTreffeiltä löydetään uusia uramahdollisuuksia ja työpaikkoja, seminaareissa kuullaan ajankohtaiskeskusteluja myös SuomiAreena etkojen merkeissä.

Tapahtuma-alueelta löytyy myös erilaisia palveluja, suolaisia ja makeita herkkuja sekä tietenkin Sotkumunkkeja. Tutustu tapahtuma-alueen kaikkiin palveluihin www.taitaja2022.fi/tapahtuma-alue.

Alueelle on tarjolla maksuton bussikuljetus, jolla tapahtumassa vierailevat pääsevät kulkemaan niin keskustasta urheilukeskukseen kuin urheilukeskuksesta Pelastusharjoitusalueellekin. Bussiyhteyksien lisätiedot: www.taitaja2022.fi/kuljetukset

Tapahtuma on järjestetty tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Ilman heitä kaikkia tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi.

Työelämä- ja yrityskumppani on voinut osallistua tapahtuman toteutukseen monella eri tavalla aina kilpailutehtävien laadinnasta lajialueiden toteuttamiseen ja kilpailijoiden palkitsemiseen asti. Kumppanit ovat voineet nostaa esille alakohtaisia työelämätarpeitaan suoraan oikeille kohderyhmille, kontaktoida alansa tulevia huippuosaajia, verkostoitua ja löytää uusia potentiaalisia asiakkaita. Noin 350 yhteistyökumppanin tuotteet, palvelut ja osaaminen näkyvät lajialueilla.

Tervetuloa mukaan seuraamaan ainutlaatuista tapahtumaa Satakunnassa ensimmäistä kertaa!

Median yhteydenotot, haastattelupyynnöt, kuvat 11.-19.5.2022:

Viestintä- ja markkinointivastaava Marika Malmi
044 455 7332, marika.malmi@winnova.fi

Lisätietoja/materiaalia

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.