Taitajassa näkyy opiskelijoiden kädenjälki

Taitaja2022-vuosi avattiin 2.9.2021 livelähetyksen muodossa. Avaustapahtuman yhteydessä julkistettiin myös Taitaja2022 Pori – #Työniloa –mainosvideo. Taitaja-hengen mukaisesti lähetyksen teknisestä toteutuksesta sekä mainosvideon kokonaisvaltaisesta tuotannosta vastasivat Sataedun Elokuva ja TV –alan opiskelijat. Sekä striimauksen että mainosvideon taustalla on työskennellyt suuri joukko opiskelijoita läpi kesän.

Striimiprojekti kehitti työelämässä tarvittavia teknisiä taitoja

Taitaja2022-vuoden avauksen livestriimauksen toteutti monipuolista osaamista omaava opiskelijatyöryhmä. Striimin ohjauksesta vastasi Joona Nieminen. Hän kertookin, että osa ryhmästä omasi jo vankempaa kokemusta vastaavista projekteista, mutta osa taas oli aivan uuden edessä. Työmoraali oli kuitenkin kaikilla kohdallaan, joten ohjaajan luotto työryhmään oli alusta saakka kova.

’’Minulta, ohjaajalta, löytyi kokemusta musiikkivideon ohjaamisesta, sekä vankempaa osaamista kuvaamisessa ja editoimisessa. Näistä taidoista oli pitkälti apua, sillä striimiohjaajan vastuuseen kuuluu mm. päättää striimin visuaalisen materiaalin ilme’’, Joona kertoo.

Opinnollistaminen on ollut pitkään tärkeä osa Taitaja-toimintaa ja myös striimin tuotannosta vastannut Eveliina Lindfors pitää asiaa tärkeänä.

’’Jokainen pääsi tekemään ja oppimaan paljon projektin aikana. Tämänkaltaiset isommat asiakastyöt ovat alamme opiskelijoille erittäin tärkeitä, sillä suurin osa meistä oppii parhaiten pienen paineen alla ja tekemisen kautta’’, Eveliina korostaa.

Projektia suunniteltiin ja harjoiteltiin pitkään ja hartaasti sekä teknisiä ongelmia ratkottiin joka harjoituskerran jälkeen. Lopputulos oli onnistunut ja siihen oltiin erittäin tyytyväisiä niin Taitaja-toimistolla kuin itse työryhmässäkin.

”Projekti kehitti pitkäjänteisyyttä, ongelmanratkaisutaitoja, paineensietokykyä ja työelämässä tarvittavia teknisiä taitoja. Stressiä oli paljon ja ongelmiin törmättiin lähes päivittäin. Näistä johtuen striimin onnistuminen antoi todella palkitsevan fiiliksen ja jätti jokaiselle varmasti mielekkäitä muistoja’’, Joona summaa.

Taitaja2022-vuoden avauslähetyksen tallenteen voit katsoa täältä.

Mainosvideon kuvaston kanssa oli ilo työskennellä

Taitaja2022-tapahtuman mainosvideon tuotannossa haluttiin hyödyntää opiskelijoiden osaamista ja lopputulokseen haluttiin esille myös opiskelijoiden omaa näkökulmaa, joten työryhmälle annettiin hyvin vapaat kädet muutamin reunaehdoin. Videon teemaksi valikoitui tietenkin tapahtumankin kantavana teemana kulkeva #työniloa sekä osaavat kädet, jotka osaltaan kuvaavat Taitaja-tapahtumaa erityisesti kilpailijan näkökulmasta.

”Itse tulin mainosprojektiin kameran assistentiksi kesän aikana toteutettuihin kuvauksiin. Silloin päivät olivat pitkiä ja raskaita, mutta hyvillä mielin saimme toteutettua kuvaukset loppuun. Myöhemmin sain osallistua projektiin mukaan editoijana. Editointiprosessi oli suhteellisen työläs, mutta yhdessä saimme kokonaisuuden hienosti kasaan. Toteutin videon leikkauksen ja värikorjauksen Juuso Wallinin johdolla. Editoijana olen tyytyväinen lopputulokseen. Kuvasto, jonka kanssa sain työskennellä, oli äärimmäisen hienoa ja sitä oli ilo työstää valmiiksi mainokseksi. Koen, ettei hikeä vuodatettu turhaan”, Joona muistelee.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2022-semifinaalien lajikohtaiset tiedot on julkaistu

Taitaja2022-semifinaalit kilpaillaan oppilaitoksissa ympäri Suomen viikolla 5. Lajikohtaiset semifinaalitiedot on […]

Semifinaalikoulutukseen osallistui suuri joukko semifinaalijärjestäjiä ympäri Suomen

Eilen 18.11. suuri joukko Taitaja2022-semifinaalijärjestäjiä kokoontui kouluttautumaan ja miettimään tulevien […]

Taitaja2022-semifinaaleihin ilmoittautui 1445 opiskelijaa

Ilmoittautuminen Taitaja2022-semifinaaleihin on päättynyt ja kasaan saatiinkin suuri joukko semifinalisteja […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.