Onnistunut Taitaja-tapahtuma tehdään yhdessä kumppanien kanssa

Vuodesta 1993 lähtien Skills Finland ry on edistänyt ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuutta valtakunnallisen Taitaja-suurtapahtuman avulla. Opiskelijoille ja kilpailijoille tapahtuma on ainutlaatuinen foorumi tutustua sekä valtakunnallisiin että paikallisiin työnantajiin ja koulutuksen järjestäjiin. He saavat myös viimeisintä tietoa työmenetelmistä, laitteista ja materiaaleista. Opiskelijalle matka kisoihin on myös matka työelämään.

Nelipäiväisen suurtapahtuman järjestäminen oheistapahtumineen on järjestäjille valtava ponnistus. Kisojen vaatima taloudellinen panostus on sitä luokkaa, ettei siitä selvitä ilman yritysten vahvaa sitoutumista ja tukea. Yrityskumppani on voinut osallistua tapahtuman toteutukseen monella eri tavalla alkaen kilpailutehtävien laadinnasta lajialueiden toteuttamiseen ja kilpailijoiden palkitsemiseen asti. Kumppanit ovat voineet nostaa esille alakohtaisia työelämätarpeitaan suoraan oikeille kohderyhmille, kontaktoida alansa tulevia huippuosaajia, verkostoitua ja löytää uusia potentiaalisia asiakkaita. Yhteistyökumppanien tuotteet, palvelut ja osaaminen näkyvät tapahtuman toteutuksessa tuoden tunnettuutta suuren yleisön tietoisuuteen ennen tapahtumaa, sen aikana ja jälkeen.

Kumppanuuspakettien arvojen pohdinta aloitettiin Taitaja-toimistossa kevään 2021 aikana. Kumppanuustasojen sisältö ja näkyvyydet saatiin valmiiksi kesäkuun aikana, joten sopimusneuvottelut pääsivät hyvään vauhtiin heti elokuun alussa.

Kumppanuuspaketit:

Taitaja2022-organisaation tavoitteena oli solmia yhteistyösopimuksia kumppaneiden kanssa yhteensä 1 800 000 euron arvosta. Tähän mennessä yhteistyösopimuksia on solmittu kaikkiaan 344 kappaletta ja sopimusten kokonaisarvo on 2 470 281,24 € (alv 0 %)., joten tavoitesumma on siis ylitetty reilusti! Yhteistyösopimuksista pääyhteistyökumppaneita on 30 kappaletta, Taituri-paketteja 12 kappaletta, Mestaria 30 kappaletta ja Kisälli-paketteja kaikkiaan 31 kappaletta.  Räätäli-, Palkinto- ja Tuomarikumppaneita on yhteensä 241 kappaletta.

Sydämellinen kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!

Ammatillinen koulutus ei pärjää ilman työelämää, eikä työelämä ilman ammatillisesti koulutettuja. Kuten solmittujen kumppanuussopimuksien mahtavasta määrästä voidaan päätellä, Taitaja-kumppanuus on hyvä esimerkki ammatillisen koulutuksen ja työelämän yhteistyöstä nuortemme tulevaisuuden eteen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.