Blogi: Taitaja2022-tapahtuma on kaupunkiimme enemmän kuin tervetullut

Porissa järjestettävä ammatillisen huippuosaamisen huipentuma, Taitaja2022-tapahtuma on kaupunkiimme enemmän kuin tervetullut. Vahva osaamisemme tapahtumien järjestämisessä tulee taas näkymään, ovathan suurtapahtumat korona-ajasta johtuen jääneet muiden asioiden varjoon. Arvokasta on, että kilpailijat, tuomarit, tukijoukot ja muut tapahtumavieraat saavat kohdata kasvotusten, verkostoitua ja tutustua kaupunkiimme.

Korkeatasoinen ammatillinen koulutus on Suomen kilpailukyvyn kannalta ensiarvoisen tärkeää. Porin kaupunkikonserni on Satakunnan suurin työnantaja vielä tämän vuoden ajan, kunnes Satakunnan hyvinvointialue aloittaa toimintansa. Satakunnan osuus Suomen viennistä lähentelee jo kahdeksan prosentin rajaa, kun väestöosuutemme on nelisen prosenttia. Tässäkin ammattiosaajat ovat menestyksen välttämätön edellytys.

Suomalainen koulutusjärjestelmä muuttui viime lukuvuoden alussa, kun oppivelvollisuusikää nostettiin. Pidän tärkeänä sitä, että jokainen nuori kouluttautuu ja saa ammatin. Koko elämä on oppimista ja jos käy niin, että ensimmäinen ammatti ei tunnu omalta ja oikealta, on mahdollisuus kouluttautua uudelleen tai hankkia lisäkoulutusta. Oma sukupolveni on hyvä esimerkki siitä. Esimerkiksi teknologinen kehitys sitten alakouluvuosien on ollut niin mullistavaa, että helmitaulut, laskutikut, taskulaskimet ja pöytäpuhelimet ovat muisto vain ja me eläkeikää lähestyvätkin olemme päässeet digisukupolvelle niin itsestään selvien asioiden äärelle.

Olen puhunut usein ammattiin opiskelevien työelämäodotusten ja työelämän realiteettien kohtaamisesta. Mitä paremmin tässä onnistutaan, sitä helpompi nuoren on sujahtaa työelämään. Sen vuoksi pidän koulutuksen järjestäjien ja työelämän yhteistyötä erinomaisen tärkeänä. Työelämä uudistuu ja tietoisuuden siitä pitää välittyä koulutuksen järjestäjille. Taitaja-kilpailun eettisissä säännöissä ja arvoissa haastetaan kaikki toimimaan avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti. Kannustan kaikkia noudattamaan näitä periaatteita myös työelämässä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.