Blogi: Nyt on huippuosaajien aika antaa mennä ja lentää – työnilolla kohti Taitaja2022Pori-tapahtumaa!

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista. On tullut ensimmäistä kertaa Satakunnan ja Porin vuoro, kun Länsirannikon Koulutus Oy WinNova vastaa yhteistyössä Sataedun kanssa nelipäiväisen yleisölle avoimen suurtapahtuman järjestelyistä Porissa 16.-19.5.2022.

Finaalitapahtumassa nähdään vuosittain noin 50 lajia ja ammattinäytöstä. Porissa kisataan tänä keväänä 350 nuoren huippuosaajan voimin. Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. Varsinaisten SM-kilpailujen ohessa tapahtumassa kurkistetaan tulevaisuuden työhön mielenkiintoisten ammattinäytösten kautta, verkostoidutaan sekä hankitaan lisäosaamista monipuolisten seminaarien kautta ja viihdytään monissa oheistapahtumissa. Hyväntuulinen ja toiminnallinen Taitaja9-kädentaitokilpailu tempaa päivien aikana mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin.

Olemme jo muutaman vuoden ajan tehneet tapahtumajärjestelyjä innostuneena ja satakuntalaisella periksi antamattomalla otteella. Taitaja2022 Porin kantavana voimana on #työniloa. Teema on ollut enemmän kuin tervetullut haastavien koronavuosien jälkeen. Järjestämme tapahtuman tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämä- ja yrityskumppaneiden sekä muiden sidosryhmien kanssa. Noin 300 valtakunnallista ja paikallista yritystä ja organisaatiota ovat lähteneet työnilolla yhdessä kanssamme rakentamaan tapahtumaa tarjoamalla koneita, laitteita, tuotteita, materiaaleja ja osaamista käyttöömme. Ilman heitä kaikkia tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi kaikessa laajuudessaan. Olen ollut sanoin kuvaamattoman ylpeä tavasta, jolla Taitaja2022-tapahtuma on otettu alueellamme vastaan. Olemme yhdessä myös saaneet kulkea uudella oppimismatkalla ja uskon, että Taitaja2022 Pori ei varmasti tule jättämään ketään kylmäksi.

Ammatillisen huippuosaamisen näyteikkunana toimii Porin kansallisen kaupunkipuiston kainalossa Porin Isomäen alue, jossa sijaitsee myös Porin Ässien legendaarinen kotihalli. Alueella on sopivasti vehreyttä ja ripaus rouheutta. 

Taitaja2022-tapahtuma levittäytyy palveluineen myös läheiselle Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Lisätietoa alueesta ja mukaansa tempaavista oheistapahtumista löydät Taitaja2022-verkkosivuilta >>

Pori brändää itseään todella outona ja ehdottoman uniikkina kaupunkina, joka ”pääsee myös ihon alle”. Tämä kaikki kannattaa lähteä katsomaan ja kokemaan ihan paikan päälle. Tapahtuman alkutahdit on mahdollista tunnelmoida avajaisissa artisti Mikko Harjun sävelin. Nyt on nimittäin nuorten huippuosaajien aika antaa mennä ja lentää mutta samalla muistaa, että sinä riität! 

Toivomme, että Taitaja2022 on ennen kaikkea koulutuksen, ammattitaidon ja yhteistyön juhlaa. Se tulee pitämään sisällään myös suuren urheilutapahtuman tunnelmaa, johon liittyy niin onnistumisen suurta iloa kuin aina hieman myös pettymyksen kyyneleitäkin. Varmaa joka tapauksessa on, että tunne tulee olemaan vahva ja asenne tinkimätön, kun teemaksi valittu #työniloa tulee valtaamaan Porin toukokuussa 2022.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan viestintä- ja henkilöstöjohtaja, Taitaja2022 kilpailujohtaja Diana Bergroth-Lampinen työn ulkopuolella: Vapaa-aikaani ovat viime vuosina rytmittäneet erilaiset paikalliset ja valtakunnalliset luottamustehtävät. Nautin luonnossa liikkumisesta ja ruoanlaitosta. Matkustamiseen en todennäköisesti kyllästy koskaan. Kirjoittaminen on innostuksen lähteeni ja tapa myös jäsentää ajatuksia.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Katso kaikkien lajien tulokset tästä!

Onnittelut kaikille mitalisteille!

Taitaja2022 Pori -tapahtuman aftermovie on julkaistu

Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön Porin urheilukeskukseen, Isomäkeen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueelle. Tapahtumassa […]

Työniloinen ja lämminhenkinen Taitaja2022-tapahtuma keräsi suuryleisön – KIITOS!

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisasivat ammattitaidon SM-mitaleista keväisessä Porissa 16.-19.5. […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.