501 Leipuri-kondiittori / Semifinaali
Aika
Keskiviikko 2.2.2022 klo 9.00-15.30
Kilpailupaikat
Semifinaalit toteutetaan kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa.
Semifinaali-koordinaattori
Kilpailutehtävät
Moduuli 1 Ruokaleipätuotteen valmistus, 4 kpl raskitettua leipää 35p
Moduuli 2 Konditoriatuotteen valmistus, 20kpl rivileivoksia 35p
Moduuli 3 Koristeiden valmistus, koristeet suklaasta 10p
Moduuli 4 Kestävä kehitys 10p
Moduuli 5 Yrittäjämäinen toiminta 10p
Lajin aikataulu
Kilpailutehtävään käytettävä aika on 6 tuntia (9:00-15:30, sis. lounastauon).
Arviointi
Pääasialliset arviointikriteerit:
Tarkempi arviointi tehdään CIS import -lomakkeelle.
Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.
Kuvaus arvioinnin toteuttamisesta:
Laadulliset arviot 60%
Määrälliset arviot 40%
Arvioinnin suorittaa 3 tuomaria.
Esimerkki arvioinnista:
Materiaalit ja laitteet
Kilpailussa käyttävät materiaalit, laitteet ja lajialue:
- Pöytämallinen yleiskone vähintään 6,7 L ja siihen kuuluvat työvälineet
- Nostatuskaappi, arina- ja pinnavaunu-uuni, pakastin, jääkaappi
- Pientyövälineet kuten kondiittorinveitsi, hedelmäveitsi, paletti, vispilä, kauhoja, koristeraappa, raapat ja nuolijat, sivellin, sihti, sakset, pyöreä tylla 12 mm, massapusseja, digitaalinen lämpömittari, sähkövatkain, pieni kattila (2 L), pieni vaaka (1 gramman punnitustarkkuudella), 10 L ämpäri tai vastaava astia
- Kilpailijalle varataan oma työskentelypiste
- Oppilaitoksissa tulee olla varattuna kaikki raaka-aineet kilpailutöiden valmistukseen.
Käytännön ohjeita
Kilpailija tuo tullessaan:
- Työvaatteet, työkengät, muistiinpanovälineet ja laskin
- Avoin ja iloinen kisamieli.
- henkilökortin, ajokortin tms. henkilöllisyyden todistamiseksi (myös KELA-kortti kelpaa)
- luonnosteluvälineet, kynät ja paperia
Halutessaan voi tuoda pikku purtavaa.
Tehtäväpankki
Tutustu lajin aiempien vuosien tehtäviin Skillsin tehtäväpankissa.